Kolor jasny, prawie biały. Pianka szybko opadła, smak mało wyczuwalny, bardzo rozcieńczony. Piwo to można pić wiadrami, a i tak smaku nie doszukamy się. Zawartość alkoholu 4,5 %.
Moja ocena 3.
U mnie to samo piwo, tylko w butelce 0,33, te same parametry. Jest tylko problem, przywiezione gdzieś ponad 5 lat temu za zachodniej granicy, dawno przekroczyło datę ważności.
Poczekam jeszcze 5 i wtedy opiszę to piwko
Butelka 0,33-Smak faktycznie prawie niewyczuwalny,bral goryczki,słabo zgazowane,alk 4,5%-nadaje sie co najwyżej na plaże jako napój orzezwiający
Smak W OGÓLE niewyczuwalny - miałbym problem na plaży z orzeźwieniem organizmu
Wysycenia brak, pianka śliczna, ale na niecałą minutę i to jak się leje z dużej wysokości.
Ciekawośc nieraz boli... - nie do powtórzenia.
Pilem je dzis na zmiane z Tecate. Kompletny brak goryczki (Tecate przy nim smakuje jak piwo...) Brak piany, gazu sporo, blade, kwasnie i wodniste. Moze smakowac przy temperaturach powyzej 30 stopni, ale chyba nie przebije Kryniczanki.
.............
Poczekam jeszcze 5 i wtedy opiszę to piwko
Minęło 5 lat, czekamy na opis
A mnie trafiła sie wersja dla bardzo spragnionych, tzn. 947 ml.
Oj chyba sie browar poprawił, ładna piana, ładny kolor, zero kwasu i goryczki, delikatny posmak cytrusowy i przy 30 stopniach w cieniu jest lepsze od Kryniczanki.
Słońce wcale nie jest takie złe jak piszecie. Owszem, nie ma rewelacji jeśli chodzi o goryczkę i kolor, ale moim zdaniem jest poczucie orzeźwienia, pianka bardzo fajnie się układa na szkle, fakt - krótko.. :P
W moim odczuciu lepsze niż Corona..
Czy wie ktoś może, czy to piwo jest dostępne w Europie oryginalne, czy tylko to robione na licencji przez moskiewski Efes? Trafiłem na nie we Włoszech, na butelce z tego co pamiętam widniało "product of Mexico", ale pewien do końca nie jestem.
Comment