zdecydowanie lepsza od Bud'a, ale nie to czego mozna sie spodziewac za 5.50zł, butelka 0,33l (hipermarket) . w składzie poza kilkoma innymi niż tradycyjne dodatkami, mamy stabilizator piany, ale doprawdy nie wiem co on stabilizowal??? moja ocena: cienka 3
Modelo, Corona Extra / Coronita Extra
Collapse
X
-
Modelo, Corona Extra / Coronita Extra
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Polecam Coronę wystawioną przez kilka dni na działanie promieni słonecznych. Jezeli ktos nie był dawno w ZOO może sobie przypomnieć aromat skunksów i innych zwierzątek.
Jest to książkowy przykład w jaki sposób słońce może zabić piwo.
Ocena : ? out of range
Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
-
-
Do Corony trzeba się przekonać. Najlepiej zrobić to w jakieś meksykańskiej knajpce z pyszniawym żarłem. Prawidłowo, należy to piwo podawać z cytryną. W knajpach gdzie znają się na rzeczy dostaniecie Coronę butelce, bez szklanki, a zamiast kapsla w szyjce butelki, będzie tkwiła cząstka cytryny.
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
to ciekawe, jak zapomnę o wczesniejszych przezyciach, sprobuje w ten sposob- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Najciekawszy jest powód wkładania cytryny do piwa. W Meksyku nie czyni sie tego dla podwyższenia walorów smakowych piwa. Powód jest dużo bardziej prozaiczny. Chodzi o ochronę piwa przed wszędobylskimi muchami i innnymi owadami latającymi. Cytryna pełni funkcję korka.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
w zasadzie nie wiem czemu nie pomysleli w ten sposob o tequili, w ktorej robaki zdarzają się notorycznie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pomyśleli - kładziesz cytrynę w zęby i możesz filtrowac przez nią tequilę. Nie wiem jak strona techniczna tej czynności, ale teoretycznie jest to wykonalne.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
można pominąć cytrynę i filtrować grzebieniowo zębami, a robaki jesli nie mamy braków w uzębieniu pozostaną na zewnątrz, wystarczy wygrzebac paluchem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Jest to jednak rozwiązanie tylko dla ludzi którzy w przeszłości nie otwierali butelek z piwem za pomocą uzębienia.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
znalem kolesia, co musiał mieć superstrasznie mocne zęby, bo odkapslowywanie zebami nie miało na niego zadnego wpływu...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ja byłem świadkiem otwierania piwa paznokciami. Działo sie to na Śląsku a otwierającym był górnik, którego paznokcie można było zakwalifikowac do białej ( a może czarnej) broni.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
A tak wracając do Corony: w Meksyku jest gorąco, więc może dlatego takie cienkusze tam piją (z piw). Art, proponuję nie wstawiać tematu: "Na stole: Miller", to to samo...
Comment
-
-
Może zainicjujemy cykl "Pod stołem........"
Każdy mógłby tam opisać w jaki sposób znalazł się pod stołem i jakie piwo mu w tym pomogło ?Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
Nooo... sądząc po cyklu "Na stole" z 12.03.01, do "Pod stołem" było blisko, he he...
Oczywiście żartuję, w końcu co to jest pięć piwek, zwłaszcza jak jedno jest Coroną
W cyklu "Pod stołem" nie będę uczestniczyć - jako prawdziwa dama pod stołem nie zwykłam bywać...
Comment
-
-
Niezbadane są wyroki losu.
Na stole czy pod stołem - co za różnica ?Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
Comment