La Constancia, Taurino

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shrek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.04
    • 1

La Constancia, Taurino

"Po godzinach Lech!"
    Chyba niestety po ostatnich poszukiwaniach nowego smaku piwa, czas mi powrocic do czegos znajomego, ale do rzeczy.
    W ramach zbierania materialow do mojej witrynki o piwie oraz budowaniu wlasnego zdania na temat smakow piwa, trafilem na nowy wynalazek w tutejszych "alkoholowych", piwo z San Salvador o mocnej nazwie "Taurino". Niestety nie pomyslal Wojtek, ktory nie zostal strazakiem, ze skoro cos takiego kosztuje 49 centow to nie moze smakowac dobrze i kupil sobie butelke 0,335.
    Po otwarciu butelki nastapil czas odkryc. Zapach- rozwodniony zapach piwa z dodatkiem wody kolonskiej z bazaru, Smak- podczas wlewania trunku do gardla przynajmniej przypomina smak piwa, niestety po odjeciu butelki od ust, kiedy przychodzi czas na roskosz, nastepuje wykrzywienie morduchny i przychodzi dziwne uczucie jakbysmy wypili tania wode kolonska z menelem kolo kiosku. Niestety po mimo kilku prob, nie udalo mi sie wypic tego czegos do konca.
    Przykro mi, ze jeden z tematow, o ktorym chce tutaj na Forum pisac zaczalem od porazki, ale przypadek nie wybiera. Obiecuje nastepnym razem napisac o przeciwienstwie "Walki Bykow", jak tez wdziecznie nazwano to cudo z San Salvador.
    Tymczasem chlupnijmy Zywca Okocim spojrzeniu.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Shrek; 2003-04-09, 05:31.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
    dadek
    Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
    2024-04-24, 01:15
  • dadek
    Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
    dadek
    Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
    2024-04-13, 02:37
  • dadek
    Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
    dadek
    Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
    2023-12-08, 02:06
  • Daray
    Brak wyraźniej fermentacji po 48h
    Daray
    Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
    2023-03-13, 21:01
  • bastion
    Ukraina, Kałusz, Płoszcza Hieroiv 28, Pub Pid Jasenami.
    bastion
    Na Ukrainie jest wiele miejscowości których historię można opisać na wielu stronnicach, natomiast po przeróżnych zawirowaniach najczęściej wojennych w dzisiejszych czasach nie mają zbyt wiele do zaoferowania turystom.
    Takim miastem jest Kałusz. Chociaż akurat turysta piwny chętnie...
    2023-02-04, 22:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...