La Constancia, Regia Extra

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

La Constancia, Regia Extra

Butelka o pjemności 1 kwarty, czyli niecałego litra.
    Zawartość alkoholu pozostaje tajemnicą, ale skoro na etykiecie jest ostrzeżenie przed spożywaniem alkoholu, to należy domniemywać, że nie jest to piwo bezalkoholowe.
    Piana umiarkowana, ale dość trwała.
    Barwa jasnosłomkowa.
    W smaku dość bezpłciowe, wodniste, ze śladową goryczką i kwaskowym posmakiem sfermentowanych owoców.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• bastion
    Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
    bastion
    Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
    W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
    2024-11-26, 23:29
  • dadek
    Małomice, plac Tysiąclecia, Browar Stacja Małomice
    dadek
    Z Tomkiem Kieżą piwowarem i właścicielem browaru w Małomicach, poznałem się na WFDP. Sympatyczny facet, od razu dostałem zaproszenie do odwiedzenia jego piwnej Stacji co udało się zrealizować 25.07.2019.
    Co prawda browar nie mieści się na stacji jakby wskazywała nazwa (bo ta jest...
    2019-09-01, 23:32
  • kloss
    La Constancia, Pilsener
    kloss
    Będąc na lotnisku w San Salvador tranzytem zobaczyłem sympatycznie wyglądający barek gdzie lali z beki miejscowe piwo.Przeżyłem lekki szok jak barman wyjął z zamrażarki oszroniony,firmowy kufel.Po nalaniu piwko wyglądało ładnie:z gęstą,trwałą pianą,chociaż kolorek trochę za jasny.Okazało...
    2005-02-28, 16:56
  • sibarh
    La Constancia, Suprema
    sibarh
    Butelka 0,33 litra zielona, alkohol 5,3 %, eks. brak, kapsel dedykowany piwu
    Kolor - złoty, jasny, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - lekki chmiel
    Gaz - okey
    Smak - lekki słód, lekki kwasek, lekki chmiel, lekka słodycz, lekka goryczka...
    2012-09-23, 09:35
  • Shrek
    La Constancia, Taurino
    Shrek
    "Po godzinach Lech!"
    Chyba niestety po ostatnich poszukiwaniach nowego smaku piwa, czas mi powrocic do czegos znajomego, ale do rzeczy.
    W ramach zbierania materialow do mojej witrynki o piwie oraz budowaniu wlasnego zdania na temat smakow piwa, trafilem na nowy wynalazek w tutejszych...
    2003-04-09, 05:30
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...