Samba, Samba Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Samba, Samba Lager

Butelka 275 ml/standartowo/,alkohol 5,5%.
    Nie wypowiem się o pianie i kolorze bo mimo,iż piwo to popijałem parę razy to jednak zawsze z butelki.
    Piwko generalnie nie jest rewelacyjne ale wrażenia ze spożycia nie są jednorodne.
    Po pierwszym kontakcie stwierdziłem,że to kwasior z posmakiem aluminium z dodatkiem gorzkiej skórki cytryny.Potem parę razy nawet mi smakowało bo nie czułem ani aluminium,ani cytryny.Oczywiście nawet wtedy nie była to żadna rewelacja-po prostu łagodny,bezgoryczkowy,tropikalny pilsik.I kolejny kontakt po króciutkiej przerwie:znowu aluminium i cytryna.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Biały, Kawowa Pokusa
    e-prezes
    4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
    2025-02-12, 15:35
  • kloss
    S.A.R.L. Tango -Samba
    kloss
    Alkohol 4,2%, butelka 25 cl.
    Piana dość obfita i trwała, barwa jasnozłocista.
    W smaku od pierwszego łyku dominuje goryczka. Wprawdzie nie jest zbyt silna ale wyraźnie wyczuwalna i trwała o delikatnie trawiastym charakterze. W tle wyczuwalne słabe nuty kwaskowe i metaliczne, ale...
    2019-08-07, 22:25
  • bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 20:53
  • ART
    2025.01.25 - Czechy, Liberec, Liberecky IPA Festivalek No 11
    ART
    W sobotę, 25 stycznia od godz. 11:00 liberecki Azyl Pivni Bar zaprasza na 11. IPA Festivalek.

Byłem na dwóch edycjach i ze dwa razy bez okazji - zawsze było klimatycznie i piwnie smacznie.

Zapowiadają serwowanie ponad 130 różnej maści IP na trzech piętrach lokalu....
    Start
    2025-01-25
    Koniec
    2025-01-25
    Adres
    Liberec, Široká 302, Azyl Pivni Bar
    2024-10-31, 20:30
  • ART
    2024.10.26 - Czechy, Varnsdorf - 14. AleFestivale
    ART
    Było się tu kilka razy w przeszłości, po przerwie ciągnie mnie żeby znowu wychylić kilka dobrych ejli u prapionierów czeskiego kraftu, Jak się trafi nocleg, to się meldujemy.
    Start
    2024-10-26
    Koniec
    2024-10-26
    Adres
    40747, Varnsdorf Rumburská 1920, Pivovar Kocour
    2024-10-13, 10:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...