Alltech's, Kentucky Ale

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Alltech's, Kentucky Ale

    Butelka 0,355 litra, alkohol 8,19 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - rdzawo-miedziany, klarowny
    Piana - "brudna", drobna, średnio wysoka, nietrwała
    Zapach - słodki, miodowy
    Gaz - okey
    Smak - mocno słodkie, wyraźne nuty bourbona, % ukryte, smakuje ja dobry miód pitny, goryczki brak, w ustach palony posmak
    Smaczne. Warto

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4762 - moje 2324 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • rafael52
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.12
      • 478

      #3
      Kolor: ciemnozłoty, blady, delikatnie zmętniony.
      Piana: niezbyt obfita, drobnopęcherzykowa, nietrwała, redukuje się z sykiem do znikomej warstwy.
      Zapach: przyjemny, intensywny, słodki, dominują śliwki, daktyle, rodzynki lekki miód, w tle wyczuwalne aromaty beczki, trochę wanilii.
      Smak: piwo dość pełne, słodycz wyraźna, ale bez przesady, nie zalepia, również wyczuwalne nuty owocowe, goryczka niska na finiszu.
      Wysycenie: średnie w kierunku niskiego, dobre.
      Opakowanie: graficznie całkiem ładne, szkoda, że nie ma informacji o składzie.
      Uwagi: ciekawe piwo, na pierwszy niuch skojarzyło mi się z belgian strong ale, burbona nigdy nie piłem, więc nie wiem co on mógł tutaj wnieść, ale kiedyś miałem okazję pić bimber o podobnym aromacie.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X