Anderson Valley, Heelch O'Hops

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5030

Anderson Valley, Heelch O'Hops

Double IPA
    Butelka 650ml
    Alk. 8,7%
    IBU 100
    Cena $7.50
    Chmielone: Columbus, Chinook, Cascade.
    Ladna, trwala czapa piany, oblepia szklo i zostawia gruby kozuszek.
    Wyrazny zapach czerwonych grejpfrutow.
    Pelny smak, grejpfrutowa goryczka nieznacznie przewaza nad slodowa kwiatowoscia.
    Bardzo smaczne.
    Attached Files
    5450 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2852

Inna wersja etykiety :
    Attached Files
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Solidny kożuch z piany dość szybko redukuje się do warstewki ale za to zostawia piękne ślady na bokach szklanki.
      Aromat cytrusowo-tropikalny (dominuje grejpfrut) spod którego wychodzi gęsta, delikatnie korzenna i iglasta słodycz.
      Smak mocno goryczkowy, jak przy pogryzieniu pięciu pestek grejpfruta na raz. Słodowość wyraźna, nie słodka, nie równoważy długiej i pozostającej goryczki.

Piwo bardzo dobrze pachnące i wyglądające. Smak z nieco zaburzoną równowagą. Jest to oczywiście zrozumiałe przy takim IBU niemniej kładzie się cieniem na całokształt.

Comment

• Hapek
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2013.03
        • 100

W życiu bym nie powiedział, że to piwo ma 100 IBU, bo słodycz w nim jest wręcz przytłaczająca. Oczywiście aromaty nie z tej ziemi, no ale chciałoby się czuć bardziej tą goryczkę. Mimo sporego woltażu (8,7%) alkohol znakomicie ukryty. Co jeszcze rzuca się w oczy to brak daty spożycia czy też produkcji.

Można raz spróbować, ale na kolana mnie nie rzuciło.

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hapek Wyświetlenie odpowiedzi

Można raz spróbować, ale na kolana mnie nie rzuciło.
          Ja tak mam z większością piw z tego browaru., Poprawne, niby fajne ale bez błysku. Bez efektu "wow".

Wyjątkiem może być jedynie ich oatmeal stout, ale tam spodziewałem się spokojnego i lekkiego piwa i takowe otrzymałem.

Comment

• Hapek
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2013.03
            • 100

Podzielam opinie. Chociaż to moje dopiero drugie piwo z ich browaru. Prędzej była AIPA i gdzie jej do naszego Kormorana. Za jedno 0.33l miałbym x2 0.5l : )

Comment

• Cannabee776i99
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.08
              • 658

Piłem jakiś czas temu w KiKu i alkohol okropnie się przebijał. Bardzo słabe.

Comment

• DonZ
                Porucznik Browarny Tester
                • 2013.03
                • 303

Piana: Drobna, obfita, koloru beżowego, niestety się dziurawi, i szybko opada, ładnie zdobiąc szkło.
                Kolor: Klarowne, ciemnozłoty, bursztynowy, w padający w miedziany.
                Zapach: Z butelki zapach słodki i żywiczny, mocno chmielowy, w szkle to samo.
                Smak: Intensywny chmielowy i alkoholowy smak, wytrawne ze średnią słodyczą, i o dziwo nie jakąś powalającą goryczką. Wysycenie nie przeszkadza, jest w porządku choć daje o sobie znać.

Generalnie piwo ok, nie jest jakieś oszałamiające, ale jak na IIPA to ok.

Comment

• gitban
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2014.08
                  • 16

Wypite na Birofiliach 2014 z kranu.

Wygląd 8.5/10 - Niewielka opalizacja, barwa przygaszonej pomarańczy, drobne pęcherzyki, piękny lacing
                  Aromat 8/10 - słodkie owoce tropikalne, cytrusy na 2 planie,
                  Smak 9/10 - pierwszy plan należy do cytrusów, na 2 planie ananas, mango i delikatny karmel, nieco alkoholu
                  Uczucie w ustach 8.5/10 - dobra, wyraźna, krótka goryczka, dość mocne ściąganie w typie grapefruitowym
                  Suma 8.5/10
                  http://smakujpiwo.blogspot.com - historie z piwa wzięte!

Comment

Przetwarzanie...
                  X