Stone, Espresso Imperial Russian Stout

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5030

Stone, Espresso Imperial Russian Stout

Butelka 650ml
    Alk. 11%
    IBU 65
    Cena $6.99
    Uwarzone z dodatkiem ziaren kawy.
    Dosc wysoka i opalizujaca piana.
    Pelny smak, poczatkowo dominuje kawa, po chwili pojawia sie spora slodowo owocowa baza lagodzaca goryczke oraz wanilia, suszone owoce i cappucino.
    Alkohol doskonale ukryty.
    Bardzo smaczne piwo.
    Attached Files
    5450 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
  • wrednyhawran
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2010.07
    • 1784

Kolor: czarny, praktycznie nieprzejrzysty.

Piana: bardzo ładna, kremowa, trwała, ale niska.

Aromat: winno-owocowy, wiśnie, śliwki, jest też sporo nut alkoholowych i trochę kawy i lukrecji.

Smak: piwo dość gęste w odczuciu, ale nie aż tak jak się spodziewałem, sporo nut palonych, kawowych, ale przełamanych smakami winnymi - owocowo-alkoholowymi. Alkohol trochę piecze, nie jest to uciążliwe, ale jest on mocno wyczuwalny, więc trochę żałuję, że nie przetrzymałem tego piwa dłużej, niemniej fajnie rozgrzewa, nie gryzie. Finisz kawowo-goryczkowo-palony, dość agresywny.

Smaczne, ale ostre piwo. Nie jest to bomba smaków, której się spodziewałem, ale też nie rozczarowuje. Fajnie, że upolowałem je w Szwecji za w przeliczeniu ok 40zł, w Polsce pewnie będzie kosztowało z 50-60 wzwyż. Tyle bym nie dał. To znaczy dałbym, ale może bym żałował. Na pewno nie do powtórki, choć ciekaw jestem jak to piwo by się ułożyło do 2016 roku, kiedy minie mu termin best before.
    Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
    Małe Piwko Blog
    Małe Piwko Blog na facebooku
    Domowy Browar Demon

Comment

Przetwarzanie...
    X