Short's, Huma Lupa Licious

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Short's, Huma Lupa Licious

IPA
    Ekstrakt NN., alk. wg ratebeer 6,8 %, IBU wg ratebeer 140.
    Na etykiecie tylko producent, adres, pojemność i ostrzeżenia o szkodliwości.
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Po problemach technicznych, cd.:
    Zapach. Marmolada przełamuje się z żywicą, co daje ciasteczkowy efekt. Szczególnie na początku. Chmiel oczywiście jest, ale zadziwiająco dyskretny, świetnie wkomponowany. Pod koniec bardziej chmiel, jednak ciągle stosunkowo delikatny.
    Piana dość wysoka, dość zwarta i dość trwała, ale bez przesady. Gazu prawie nie ma.
    Kolor złoto-bursztynowy, klarowny.
    Smak. Konkretna, nieco piołunowa goryczka, ale na słodowej, trochę żywicznej i ciut kwaskowej bazie. Jak można się spodziewać, w finiszu mocna goryczka chmielowa.
    Rzeczywiście bardzo mocno chmielone, a mimo tego, a może dzięki temu, bardzo gładko wchodzi. No, pyszne.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Latarnik
        RateBeer zakończy działalność 1 lutego 2025 r
        Latarnik
        Smutne, a jednak:

"Dziękuję wszystkim! Specjalne pożegnanie RateBeer! (1 lutego 2025)

Witam wszystkich, Mam dla Was trudne wieści — RateBeer zakończy działalność 1 lutego 2025 r.
        RateBeer powstało i rozwijało się wokół jednego głównego celu: zapewnienia
        ...
        2024-12-19, 19:30
      • grzechubk
        Ratebeer styl, a ogolnie ?
        grzechubk
        Na portalu ratebeer.com przy ocenie piw zawsze sa dwie pozycje, ogolnie i styl. Na czym polega roznica? Czasami jest piwo ogolnie 80, a styl 35. Wytlumaczy mi ktos skad ta roznica?
        2018-12-01, 19:57
      • darekd
        Kessel & Kelle, Summer Ale
        darekd
        Naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).
        Nawet w samym Poczdamie jest trudno dostępny.

5,8% alk

https://www.kesselundkelle.de/unser-bie...
        2024-10-01, 22:55
      • dadek
        Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
        dadek
        Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
        2024-10-04, 23:49
      • ariusz
        10.000 opisanych piw na ratebeer.com
        ariusz
        Stuknela mi na ratebeer.com mala rocznica - opisalem 10.000 piwo, ktore testowalem/pilem, na stan dzisiejszy jest na moim koncie nawet kilka piw wiecej niz 10.000.

Na jubileuszowe piwo wybralem najmocniejsze albo jedno z najmocniejszych piw na swiecie czyli Schorschbräu Schorschbock...
        2015-10-11, 09:24
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...