Left Hand, Milk Stout Nitro

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5030

Left Hand, Milk Stout Nitro

Warto zwrocic uwage na piane, ktora aktualnie ma taki guinnessowy, drobniutki charakter.
    Attached Files
    Last edited by sibarh; 2013-10-20, 08:07.
    5450 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Piłem "wersję" Nitro.
    Bardzo smaczny stout z pierwszorzędnymi mleczno śmietankowymi posmakami i aromatami.

Nie zastosowałem się do sugestii zawartej na etykiecie i zamiast w temperaturze 5-7*C, wypiłem je w ok. 10*C. Już w połowie szklanki pojawiały się rozgrzewające nuty alkoholowe.

Comment

• KajusAnt
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.02
      • 347

Czy gdzieś u nas w kraju jest to piwo do kupienia?

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Było w Strefie Piwa i/lub Marii, w Krakowie.

Comment

• KajusAnt
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2013.02
          • 347

A gdzieś bliżej Wa-wy?

Comment

• wrednyhawran
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2010.07
            • 1784

Barwa: Ciemnobrunatna, praktycznie nieprzejrzysta
            Piana: Bardzo ładna, drobnopęcherzykowa, kremowa, trwała, twrząca piękną koronkę. Idealna, stoutowa.
            Zapach: Liczyłem na mleczną ekstazę, wszak to milk stout nitro, czyli wydawałoby się podrasowany, jednak tu w aromacie króluje kawa, prażone ziarna i odrobina czekolady. Nie ma niestety efektu "latte" na który liczyłem. Ponadto czuję dość wyraźną metaliczność. Nie ma też amerykańskich chmieli, których można by się spodziewać w piwie America's stout
            Odczucie: Bardzo delikatny, kremowy, łagodny, wysycenie niskie, aksamitne, jest cień wodnistości, nieco brakuje ciałka, ale i tak piwko jest bardzo przyjemne
            Smak Wytrawny, kawa z mlekiem, taninowy, mocno goryczkowy na finiszu.

Nie powalił mnie ten stout, po rewelacyjnym Milk Stoucie, po Nitro spodziewałem się prawdziwych fajerwerków, jednak ich nie otrzymałem. Niemniej piwo bardzo przyjemne, aksamitne, delikatne z dość zadziornym finiszem. Smaczne, ale spodziewałem się czegoś innego.
            Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
            Małe Piwko Blog
            Małe Piwko Blog na facebooku
            Domowy Browar Demon

Comment

Przetwarzanie...
            X