Boston Beer, Samuel Adams Harvest Pumpkin Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Boston Beer, Samuel Adams Harvest Pumpkin Ale

Butelka 0,355 litra, alkohol 5,7 %, kapsel firmowy
    Kolor - brązowy, klarowny
    Piana - drobna, "brudna", średnio wysoka, nietrwała
    Zapach - dynia i słodycz
    Gaz - ok
    Smak - średnio aromatyczna dynia, lekka owocowość, lekki chmiel, lekka nuta anyżu, wyraźna słodycz, lekka goryczka
    Bez rewelacji. Zaliczone.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr. 5687 - moje piwo z USA nr. 218 - nowe piwo opisane na forum nr. 2785
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Browar Stu Mostów, The headless horseman
      e-prezes
      Trochę to zaskakujące, że właśnie to piwo dyniowe nosi imię mitycznej postaci znanej z legend i przekazów pisanych czy też już z współczesnej twórczości audiowizualnej. Głowę postać z etykiety puszki piwa posiada i ja jej po wypiciu nie straciłem.
      Piwo ma dość pokaźny baling - 23 stopnie,...
      2022-11-29, 16:41
    • e-prezes
      ?, [Raduga] Time to harvest
      e-prezes
      (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
      2023-03-27, 17:13
    • kaczka116
      Hopium, [Hopium/Gzub] Samuel Le Saison
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-09-13, 20:35
    • dadek
      Tatras, Dušička
      dadek
      Pumpkin Ale, ekstrakt 16°Blg, alkohol 7,2%.
      Barwa miedziano-czerwono-grejfrutowa, są nawet dynie o takim kolorze. Piwo mętne.
      Zapach dojrzałych owoców, może to dynia ale nie wiedząc bym pomyślał, że dobrze dojrzałe śliwki i wiśnie.
      Piana na 3 cm, w środku gęsta,...
      2020-01-22, 01:43
    • e-prezes
      Monyo, Radical #09: I Was Too Drunk To Give A Name
      e-prezes
      ABV:6,5%, IBU: 25, SRM: 31, PLATO: 18,2°, styl: pumpkin baltic porter.

Wypite w Monyo Tap House. Ceny nie pomnę, ale gdzieś koło 650-750 forintów, bo tyle kosztują tam piwa.

Trochę zdziwiła mnie ta pozycja na kranie, bo to nie sezon na dynie, ale dopytałem barmana...
      2019-07-10, 12:57
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...