Browar z Wisconsin. Na rynku od dziesięciu lat
Gdybym nie wszedł na net nie wiedziałbym, co to za piwo.
Na ecie brak nazwy stylu, brak ekstraktu, brak alkoholu, brak daty przydatności.
Są napisy jak roasty, robust, craemy i dlatego wziąłem. Napisali tylko "ale"
Na ich stronie przeczytałem, że to owsiany porter
ABV: 7.2%
IBUs: 49
Aromat - bardzo kremowy, śmietankowy wręcz, lekko palony
Piana - średnia, gęsta, dość trwałą, zostaje na szkle
Barwa - bardzo ciemny brąz, prawie czarna, nieprzejrzysta
Wysycenie - łagodne, delikatnie musujące
Smak - śmietankowa podstawa (nie wspominają o laktozie), krągłe, gładkie (nie czuć tych IBU), jest palona goryczka - długa, przyjemna, nie agresywna. Alkoholu kompletnie nie czuć. Delikatna śmietankowa słodycz przełamana łagodną goryczką z bardzo przyjemnym finiszem.
Treściwość - solidna, bardzo pełna, ale nie ciężkie piwo
Bardzo fajne piwo. Pełne, wyjątkowo miękkie, pijalne. Chyba przez przypadek znalazło się w Polsce - nie RIS, nie chmielone, nie kwas, dzikusy, leżakowanie w beczkach. Na dodatek proste, kraina piwnej łagodności. Gładkie, ale nie mdłe. Bardzo dobrze pijalne. Bardzo przyjemne.
Gdybym nie wszedł na net nie wiedziałbym, co to za piwo.
Na ecie brak nazwy stylu, brak ekstraktu, brak alkoholu, brak daty przydatności.
Są napisy jak roasty, robust, craemy i dlatego wziąłem. Napisali tylko "ale"
Na ich stronie przeczytałem, że to owsiany porter
ABV: 7.2%
IBUs: 49
Aromat - bardzo kremowy, śmietankowy wręcz, lekko palony
Piana - średnia, gęsta, dość trwałą, zostaje na szkle
Barwa - bardzo ciemny brąz, prawie czarna, nieprzejrzysta
Wysycenie - łagodne, delikatnie musujące
Smak - śmietankowa podstawa (nie wspominają o laktozie), krągłe, gładkie (nie czuć tych IBU), jest palona goryczka - długa, przyjemna, nie agresywna. Alkoholu kompletnie nie czuć. Delikatna śmietankowa słodycz przełamana łagodną goryczką z bardzo przyjemnym finiszem.
Treściwość - solidna, bardzo pełna, ale nie ciężkie piwo
Bardzo fajne piwo. Pełne, wyjątkowo miękkie, pijalne. Chyba przez przypadek znalazło się w Polsce - nie RIS, nie chmielone, nie kwas, dzikusy, leżakowanie w beczkach. Na dodatek proste, kraina piwnej łagodności. Gładkie, ale nie mdłe. Bardzo dobrze pijalne. Bardzo przyjemne.
Comment