Founders, Porter

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yaro74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2089

    Founders, Porter

    Piwo o zawartości alkoholu 6,5%, IBU 45, chmiele: Crystal, Willamette, Nugget.
    Kolor: ciemnobrązowy, nieprzejrzysty.
    Piana: gęsta, drobno i średniopęcherzykowa, trwała.
    Zapach: średnio intensywny, palony słód, kawa, w tle lekki karmel i owoce.
    Wysycenie: niskie.
    Smak: słodowy, kawa, czekolada, nuty palone. Goryczka jest średniej mocy, krótka i przyjemna w piciu.
    Piwo jest średnio treściwe, gładkie, na finiszu wytrawne, bardzo smaczne i dobrze pijalne.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Bardzo smaczny porter. Warto spróbować.
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12674

      #3
      Podzielam bardzo dobre opinie

      Nowa, dedykowana butelka i nieco zmieniona eta:
      Attached Files

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12674

        #4
        Opakowanie bez zmian.

        Aromat - czekolada, łagodna kawowa paloność
        Piana - wysoka, beżowa, zwarta, trwała, zostaje na szkle
        Barwa - smolista, nieprzejrzysta
        Smak - czekolada, kawy mniej, ale z wyraźną paloną goryczką oraz śmietankową miękkością. Goryczkowy finisz z kakao (może też trochę chmielowy)
        Treściwość - wyraźniejsza pełnia

        Ta słodowa miękkość, gładkość a przy tym wyrazistość...

        Pomimo, że ten browar z Grand Rapids w Michigan został w 2019 r. przejęty w 90% przez hiszpańską grupę Mahou San Miguel, to niezmiennie godne polecania piwa. Dla mnie świetne.
        Last edited by darekd; 2021-01-21, 00:24.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X