Moylan's, Dragoons Dry Irish Style Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12782

Moylan's, Dragoons Dry Irish Style Stout

Browar z Novato w Kalifornii. Jednak eta obwieszona medalami konkursów jak radziecki weteran Wyróżnione na krajowych i zagranicznych konkursach, również w Europie i Australii.

Strona: https://moylans.com/brewery a dokładniej:

Alk. 5,0%

Aromat - kawa, palone słody, kakao
    Piana - dość wysoka, jasny beż, nie jest bardzo gęsta jak na styl, umiarkowanie trwała z koronką
    Barwa - smolista, prawie czarna, nieprzejrzysta
    Wysycenie - łagodne, bardzo delikatnie podszczypuje
    Smak - palony słód i lekki kwasek z nim związany, kawowa goryczka, też chmielowa - klasyczna (chmielone brytyjskim Goldingsem) i długa zrównoważona łagodną kremowością Potem już mniej tonów czekolady.
    Treściwość -łagodna pełnia

Dobry przykład wytrawnego stouta. Nie jest to specjalnie moja bajka jeśli chodzi o styl, ale ma charakter. Zdecydowanie dobre.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12782

Zdjęcie:
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• grzechubk
      Ratebeer styl, a ogolnie ?
      grzechubk
      Na portalu ratebeer.com przy ocenie piw zawsze sa dwie pozycje, ogolnie i styl. Na czym polega roznica? Czasami jest piwo ogolnie 80, a styl 35. Wytlumaczy mi ktos skad ta roznica?
      2018-12-01, 19:57
    • etman
      Piwowar nr 51
      etman
      Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
      2024-12-10, 18:48
    • dadek
      Rüsselheim-Haßloch, An der Wied 1, Kleines Rüsselsheimer Brauhaus
      dadek
      Przed rokiem byliśmy w Rüsselheim w dość nowym browarze restauracyjnym położonym w centrum miejscowości https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...selheimer-brau.
      Tym razem 25.07.2023 odwiedziliśmy...
      2023-10-12, 21:25
    • darekd
      Lubrow, Silky Stout
      darekd
      Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
      Chmiele - Pałacowy, Iunga

16% ekstr.
      5,5% alk

Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...
      2025-02-14, 03:52
    • e-prezes
      Zapap, Prodigy
      e-prezes
      O browarze Zapap pisałem już w wątku knajpki firmowej, więc skupię się na samym piwie. Dodam tylko, że z kranu go nie było, a jedynie z puszeczki 0.33 litra. Tę wypiłem w hostelowej kuchni, akurat dorwawszy jedyne szkło nadające się do jego wypicia (stąd plastikowe kubki na innych zdjęciach)....
      2023-02-17, 14:44
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...