Weteran kraftu z Kalifornii.
Javox wspominał o wersji "session" tego piwa:
to ma 6,7% alk., 35 IBU,
chmiele: Citra, El Dorado, Magnum, Mosaic, Simcoe
Aromat - słodsze cytrusy, owoce tropikalne, generalnie słodsze owoce, biszkopt
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, dłuższy cienki, trwały kożuszek
Barwa - złoto wpadające w bardzo jasny pomarańcz, zmętnienie
Wysycenie - średnie, wyraźniej musujące, w połowie opada do umiarkowanego
Smak - słodsze owoce tropikalne (mango i inne) i słodsze cytrusy, ciut ananasa, kokosa, ciastkowy słód, goryczka praktycznie żadna, od chmielu trochę piecze, trochę alkohol. Finisz dość krótki, nieco cytrusów
Treściwość - solidna pełnia
Oprócz piekącego trochę chmielu jest gładkie, słodsze i dla mnie nieco mdławe. Przeciętne, jakich dużo i u nas. Podobne do hazy IPA z browaru Stone (nawet te same parametry).
Pite bezpośrednio po sobie wydaje się bardzo podobne do tamtego. Wypicie obu (0,33 l.) już męczy. To, choć pite jako drugie wydaje mi się trochę fajniejsze. Nie na tyle jednak, żeby planować powrót.
Javox wspominał o wersji "session" tego piwa:
to ma 6,7% alk., 35 IBU,
chmiele: Citra, El Dorado, Magnum, Mosaic, Simcoe
Aromat - słodsze cytrusy, owoce tropikalne, generalnie słodsze owoce, biszkopt
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, dłuższy cienki, trwały kożuszek
Barwa - złoto wpadające w bardzo jasny pomarańcz, zmętnienie
Wysycenie - średnie, wyraźniej musujące, w połowie opada do umiarkowanego
Smak - słodsze owoce tropikalne (mango i inne) i słodsze cytrusy, ciut ananasa, kokosa, ciastkowy słód, goryczka praktycznie żadna, od chmielu trochę piecze, trochę alkohol. Finisz dość krótki, nieco cytrusów
Treściwość - solidna pełnia
Oprócz piekącego trochę chmielu jest gładkie, słodsze i dla mnie nieco mdławe. Przeciętne, jakich dużo i u nas. Podobne do hazy IPA z browaru Stone (nawet te same parametry).
Pite bezpośrednio po sobie wydaje się bardzo podobne do tamtego. Wypicie obu (0,33 l.) już męczy. To, choć pite jako drugie wydaje mi się trochę fajniejsze. Nie na tyle jednak, żeby planować powrót.
Comment