Przyjemny zapach. Mocno chmielowe. Pobudza apetyt.
Boston Beer, Samuel Adams Boston Lager
Collapse
X
-
-
Kolor: Pomarańczowy wpadający w miedziany, czy jak kto woli bursztynowy. Piwo jest klarowne. 5
Piana: Średniowysoka, drobnopęcherzykowa, średniotrwała. Zostawia ślady na szklance. 4
Zapach: Intensywny, czuć słód i żywiczno-cytrusowy zapach amerykańskich chmieli. 5
Smak: Dobrze zbalansowanie, może nieco zbyt wytrawne. Przyjmna, dość mocna grejpfrutowo-trawiasta goryczka. Przydałoby się trochę więcej ciała. 4
Wysycenie: Średnie. Odpowiednie. 5
Opakowanie: Brązowa butelka 355 ml, całkiem estetyczna etykietka, kapsel z nazwą piwa. Brakuje mi tylko informacji o samym piwie. 4
Uwagi: Przyjemne piwo. Pewnie sprawdza się jako tzw. sesyjne, ale ze względu na cenę raczej nie w Europie.
Comment
-
-
Kolor klarowny pomaranczowo-bursztynowy. Piana duza i to bardzo ale moze dlatego ze lane w pubie. Zapach slodowy i tu mile zaskoczenie bo ozywaja sie wyrazne zywiczno-grejprutowe nuty znane z AIPA. Nie sa one bardzo intensywne ale czuc je wyraznie. W smaku glownei srrdnio gleboka goryczka ktora tak jak w zapachu podbita jest klimacikami znanymi z AIPA. Jest w oddali delikatna sosnowa zywica' odzywa sie tez cichutko grejpfrut. I te aromaty amerykanskich chmieli podnosza przyjemnosc konsumpcji. Nie spodziewalem sie za duzo, ale spore zaskoczenie pozytywne w sumie
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
Comment