Piwko zdobyczne! Nagroda w konkursie -Na tropie Musztardy Krakowskiej Gambrinusa- Podziękowania dla Sponsorów i Arta!
Butelka 354ml, alk. 5,4%, ekstrakt 12,1%.
Barwa: Piwo bursztynowe, mętne z odrobiną jasnych farfocli (piłem w listopadzie, a do września było najlepsze ).
Piana: średnia, szybko opada.
Zapach: bardzo delikatny, słodowy z nutą owocową. Z czasem, po ogrzaniu piwa, stawał się intensywniejszy.
Smak: Pierwsze wrażenie to mocna goryczka! Potem pojawiły się owoce - jak gęba przywykła do goryczki . Długi, fajny, goryczkowy finisz.
Wysycenie: Średnie, jak dla mnie w sam raz.
To było moje pierwsze piwo typu pale ale i tak naprawdę nie wiem czy godnie reprezentowało swój styl.
Bardzo mi smakowało i chyba to jest najważniejsze.
Butelka 354ml, alk. 5,4%, ekstrakt 12,1%.
Barwa: Piwo bursztynowe, mętne z odrobiną jasnych farfocli (piłem w listopadzie, a do września było najlepsze ).
Piana: średnia, szybko opada.
Zapach: bardzo delikatny, słodowy z nutą owocową. Z czasem, po ogrzaniu piwa, stawał się intensywniejszy.
Smak: Pierwsze wrażenie to mocna goryczka! Potem pojawiły się owoce - jak gęba przywykła do goryczki . Długi, fajny, goryczkowy finisz.
Wysycenie: Średnie, jak dla mnie w sam raz.
To było moje pierwsze piwo typu pale ale i tak naprawdę nie wiem czy godnie reprezentowało swój styl.
Bardzo mi smakowało i chyba to jest najważniejsze.
Comment