Boston Beer, Samuel Adams Pale Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pezet
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.03
    • 481

Piwko zdobyczne! Nagroda w konkursie -Na tropie Musztardy Krakowskiej Gambrinusa- Podziękowania dla Sponsorów i Arta!

Butelka 354ml, alk. 5,4%, ekstrakt 12,1%.
    Barwa: Piwo bursztynowe, mętne z odrobiną jasnych farfocli (piłem w listopadzie, a do września było najlepsze ).
    Piana: średnia, szybko opada.
    Zapach: bardzo delikatny, słodowy z nutą owocową. Z czasem, po ogrzaniu piwa, stawał się intensywniejszy.
    Smak: Pierwsze wrażenie to mocna goryczka! Potem pojawiły się owoce - jak gęba przywykła do goryczki . Długi, fajny, goryczkowy finisz.
    Wysycenie: Średnie, jak dla mnie w sam raz.
    To było moje pierwsze piwo typu pale ale i tak naprawdę nie wiem czy godnie reprezentowało swój styl.
    Bardzo mi smakowało i chyba to jest najważniejsze.
    Attached Files
    „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
    Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
    Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
  • pezet
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.03
    • 481

I jeszcze etykieta.
    Attached Files
    „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
    Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
    Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

Comment

• Gambrinus
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.06
      • 696

Alkohol 5.4%,
      Piana: biala, dosc gesta, trwala, dosc obfita, ladnie osadza sie na szkle
      Kolor: miodu lipowego
      Zapach: owocowo-estrowy, niezbyt intensywny, slod i chmiel na drugim planie
      Smak: niezbyt mocno nagazowane, wyrazna goryczka, slodsze niz np. Boddingtons, mysle ze dla milosnikow angielskiego ale byloby calkiem dobre, ja wole nieco wiecej charakteru
      Ogolnie: 4- (2-5)
      Popieraj małe browary!!!

Comment

Przetwarzanie...
      X