High Falls, American Pal Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

High Falls, American Pal Ale

Butelka 0,355 litra, alkohol 5,3 %, eks.brak, kapsel dedykowany piwu odkręcany, z m.Rochester
    Kolor - miedziany, klarowny
    Piana - gęsta, wysoka, trwała, pływające "wyspy" do końca picia
    Zapach - wyraźny owocowo-korzenny, sympatyczny
    Gaz - okey
    Smak - słodowe z aromatem owocowo-korzennym, średnio słodkie z wyraźną goryczką i chmielem. Fajny posmak w ustach taki "inny"
    Bardzo sympatyczne piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1077 ( 693 opisane na forum ) 593 - nowe na forum (moje)
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2007-07-05, 18:01.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pal ale:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Pancernik
      Zimbabwe, Stand 270, Adan Stander Ropad, The River Brewing Co.
      Pancernik
      Po całodziennych wrażeniach w Botswanie wracaliśmy (autokarowo) do hotelu opodal Victoria Falls.
      Zajechaliśmy na lokalny bazar, ale ja - wypatrzywszy szyld browaru - postawiłem wyżej wrażenia spożywcze nad handlowymi i bryknąłem do browaru.
      Browar istnieje chyba od roku, warzy...
      2018-03-26, 11:58
    • JonI
      Drożdże jakich jeszcze nie widziałem
      JonI
      Zacząłem warzyć swoją czwarta Warkę z puchy. Trzecia niestety miała zakażenie. Fermentor dezynfekowalem środkiem typu ace, wielokrotnie płukakem , potem piro. Mija Ok. 8h od zadania drożdży. Fermentacja burzliwa jeszcze nie ruszyła, ale w fermentorze bliżej dna na całej powierzchni...
      2018-03-02, 08:13
    • kaspersky4444
      Infekcja? Moja pierwsza warka
      kaspersky4444
      Cześć wszystkim.

Temat przewijany prawie codziennie, ale z racji mojego 0 doświadczenia w warzeniu piwa mam pytanie odnośnie swojej pierwszej warki (brewkit).

Jest to American Pale Ale z drożdzami górnej fermentacji Mangrove Jack's M42, które zostały uwodnione...
      2017-11-23, 15:25
    • wpadzio
      Warburger, Helles
      wpadzio
      Warburger Brauerei w Nadrenii Północnej-Westfalii został założony w 1721 roku. Od samego początku należy do rodziny Kohlschein. Obecnie zawiadują nim Michael Kohlschein i Franz-Axel Kohlschein. W browarze warzy się tradycyjne style, jak pilsnera, landbiera czy hellesa. Tego ostatniego zresztą...
      2017-10-06, 11:15
    • Gambrinus
      High Falls, JW Dundee's Original Honey Brown
      Gambrinus
      Honey Flavored Lager
      Alkohol 4.5%,
      Piana: biala, srednio trwala, watla
      Kolor: jasny bursztyn
      Zapach: delikatnie miodowy, ale trzeba sie mocno "wwachac"
      Smak: wodniste i cienkie, slaba goryczka, nieznaczna slodycz - chyba z miodu, Miller z dodatkiem lyzki...
      2008-05-01, 02:42
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...