Flying Dog, Doggie Style Classic Pale Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Klarowna herbaciano-bursztynowa barwa.
    Piana dość nietrwała, redukuje się do pojedynczych wysepek.
    Wyraźny aromatyczny chmiel oraz pozostające w drugim planie iglaste i owocowe odcienie tworzą przyjemny bukiet zapachowy tego piwa.
    W smaku w pierwszej chwili bardzo rześka chmielowa nuta, tuż za nią pojawia się wyrazista goryczka. Po chwili dochodzi wyraźnie dająca się wydzielić słodowowość z posmakami chlebowymi. Finisz dość wytrawny, długo wygasająca na podniebieniu, tchnąca iglastym lasem goryczka.
    Nasycenie dość wysokie. Pasujące.
    Opakowanie jak na zdjęciu post wyżej. Zwracające uwagę, intrygujące, lekko perwersyjne, o charakterystycznej kresce, jak to u wszystkich latających psów. Wraz ze zmianą etykietki, zmienił się też woltaż piwa, na 5,5% IBU tym razem nie podane.

Smaczne, aromatyczne, wyraziste, godne polecenia piwo. Rozczarowała mnie jedynie piana, a w zasadzie jej brak. 8,5 w skali 1-10.
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Miałem coś napisać ale generalnie wpadzio idealnie oddał moje odczucia
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• meszek0009
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2014.04
        • 247

Kolor : Jasny bursztyn. Przejrzysty. [5]
        Piana : Średnio wysoka, biała, szybko się dziurawi, ale pozostaje długo pokaźną warstwą zdobiąc szkło. [4.5]
        Zapach : Słodkie owoce, chmielowe aromaty, lekka żywiczność i przyjemna chlebowa słodowość. Ułożony, ale mało intensywny. [4]
        Smak : Chmielowo słodowy. Świetna chmielowa goryczka, ułożona, późno dochodzi, nie zalega. Czuć cytrusy i iglaki oraz słodkie owoce i bardzo fajne słodowe ciałko, z lekka melanoidynowe. Bardzo dobre i pijalne. [5]
        Wysycenie : Średnie ku wysokiemu, może być. [4]

Aromat mógłby być intensywniejszy, smak bez zastrzeżeń, świetna goryczka i słodowość.
        [4.4]

Comment

Przetwarzanie...
        X