Anchor, Old Foghorn Barley Wine

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • erudyta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.11
    • 189

Pierwsza przygoda z tym stylem i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony. Aromat znakomity, w samku doskonałe, wszytskie smaczki bardzo dobrze ze sobą współgrają.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Oskaliber Wyświetlenie odpowiedzi
    Ogółem: Co tu dużo mówić, doskonałe w każdym calu, piwowarski majstersztyk.
    Zgadzam się w 100%. Napój bogów
    Zakupione w Niemczech za ok. 4 €
    Last edited by erudyta; 2014-01-05, 17:36.

Comment

• meszek0009
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2014.04
      • 247

Piwo doskonałe, jedno z lepszych jakie piłem. Cudowna słodowość, karmelowo - owocowo - orzechowa, chlebowa i zbożowa w zapachu. W smaku jest również to wszystko co w aromacie, plus świetne ziołowe, złożone chmiele idealnie wyczuwalne. Goryczka na średnim poziomie. Alkohol szlachetny, rozgrzewający, na idealnym poziomie.

Pite lane w Lawendowej, więc myślę, że gratka, bo rzadko można je spotkać na kranach. Majstersztyk, inne piwa tego wieczoru nie zbliżyły się nawet poziomem do tego.

Comment

• rgrzech
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2013.12
        • 230

Kolor: Głęboki bursztyn z idealną klarownością.
        Piana: Ecru, drobno i średnio pęcherzykowa, skąpa i niestety bardzo szybko znika.
        Aromat: Barley Wine bez wątpienia, czuć potęgę słodową: słodycz, karmel, tosty i fantastyczna nuta szlachetnego alkoholu, doprawione ziołową nutką chmielu.
        Smak: Potwierdza doznania aromatyczne, jednak tutaj bardziej zaznacza się chmielowa strona piwa. Ziołowa goryczka przyjemnie kontruje mocno zaakcentowany karmel, stopniowo zwiększając swój poziom, aby na finiszu stać się dominującym smakiem. Duża ilość słodyczy i karmelu wcale nie oznacza ze piwo jest ulepkiem, wręcz przeciwnie. Na uznanie zasługuje także wysoka pijalność. Jednak największą przyjemność podczas degustacji, sprawiła mi fantastyczna nuta alkoholowa, która przyjemnie oblepiała przełyk, stopniowo go rozgrzewając.
        Wysycenie: Średnie, idealne.
        Opakowanie: Piwo zacne a etykieta co najwyżej przeciętna.
        Uwagi: Mocno słodowe, jednak bez zalepiania, z przyjemną goryczką na finiszu i niezwykle pijalne. Świetne piwo!

Comment

• yoxik
          Porucznik Browarny Tester
          • 2012.10
          • 427

Anchor, Old Foghorn Barley Wine
          alk. 8,8%

data do 08.2015 pite po terminie
          Piana drobna i dość trwała. Kolor bursztyn pod światło wpadający w czerwień zmętniony z farfoclami drożdżowymi. Aromat to pełnia słodowa, karmel, owoce, truskawki poziomki, typowych amerykańskich chmieli nie ma, bardzo przyjemny. Smak jest słodycz nie przesadzona, karmel nuta palona od ciemnych słodów, owoce w typie truskawki poziomki. Alkohol ledwie wyczuwalny szlachetny uderzający w rumową nutę, goryczka średnia ziołowa. Piwo złożone przemyślane Bardzo Dobre dostaje moje słodkie WOW.
          Również tutaj
          https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

Comment

Przetwarzanie...
          X