Highly aromatic American hops create a distinctive bitterness profile and an incredible hop character in this American-style IPA.
Alk: 7%, IBU 60
Najlepsze IPA jakie było mi dane do tej pory spróbować. Chmielowy aromat wyczuwalny z daleka, a goryczka aż wykręca gębę, ale w pozytywny sposób. Pite z beczki w Euston Tap w Londynie, zabrałem jeszcze buteleczkę 355ml do domu.
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Odnoszę wrażenie, że belgijski De Proefbrouwerij z warzenia dla takich Mikkellerów czy To Øli zrobił sobie biznesowe credo. A kontraktowcom w to graj, bowiem wypuszczają miliardy warek czy to jednorazowych, czy powtórzonych 2-3-krotnie, których potem próżno szukać choćby na ich stronach...
Na wyspę Hvar ciągną w lecie tłumy i wcale się temu nie dziwię, gdyż miejsce po prostu jest piękne. I nie tylko miasto Hvar ale też np. Stary Grad też ma swój urok. Chociaż malkontenci mogliby to wszystko podsumować zdaniem, że wszystkie miasta, miasteczka i osady w pasie wybrzeża są...
13.05.2021 będąc w Poznaniu zabrałem się do Nieczajnej z Jankiem Szałą, który warzy tu kontraktowo. Inaczej czekał by mnie 5 kilometrowy spacer ze stacji PKP Wargowo. Teren gdzie znajduje się browar leży kawałek od wsi i na pierwszy rzut oka budzi mieszane uczucia. Betonowe płoty, siatki...
Comment