Odell, IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cannabee776i99
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 658

Odell, IPA

Highly aromatic American hops create a distinctive bitterness profile and an incredible hop character in this American-style IPA.

Alk: 7%, IBU 60

Najlepsze IPA jakie było mi dane do tej pory spróbować. Chmielowy aromat wyczuwalny z daleka, a goryczka aż wykręca gębę, ale w pozytywny sposób. Pite z beczki w Euston Tap w Londynie, zabrałem jeszcze buteleczkę 355ml do domu.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 00:37
    • wpadzio
      Proef (To Øl), !ACDR
      wpadzio
      Odnoszę wrażenie, że belgijski De Proefbrouwerij z warzenia dla takich Mikkellerów czy To Øli zrobił sobie biznesowe credo. A kontraktowcom w to graj, bowiem wypuszczają miliardy warek czy to jednorazowych, czy powtórzonych 2-3-krotnie, których potem próżno szukać choćby na ich stronach...
      2017-09-20, 21:22
    • bastion
      Chorwacja, Hvar, Petricevo Setaliste 8, Vunetovo Craft Beer.
      bastion
      Na wyspę Hvar ciągną w lecie tłumy i wcale się temu nie dziwię, gdyż miejsce po prostu jest piękne. I nie tylko miasto Hvar ale też np. Stary Grad też ma swój urok. Chociaż malkontenci mogliby to wszystko podsumować zdaniem, że wszystkie miasta, miasteczka i osady w pasie wybrzeża są...
      2021-10-15, 21:43
    • dadek
      Nieczajna 32, Browar Nieczajna
      dadek
      13.05.2021 będąc w Poznaniu zabrałem się do Nieczajnej z Jankiem Szałą, który warzy tu kontraktowo. Inaczej czekał by mnie 5 kilometrowy spacer ze stacji PKP Wargowo. Teren gdzie znajduje się browar leży kawałek od wsi i na pierwszy rzut oka budzi mieszane uczucia. Betonowe płoty, siatki...
      2021-06-10, 17:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...