Thomas Hooker, Imperial Porter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5035

Thomas Hooker, Imperial Porter

Kupiłem z ciekawości czteropak tego portera, a okazało się, ze w środku są 3 butelki portera i jedna Irish Red Ale. Ponieważ w sklepie nie było tego drugiego wcale, domyślam się, ze w browarze musieli uzupełnić brakujące miejsce w czteropaku innym piwem

Butelka 355 ml, alk. 8,1% IBU 70
    Drobna, niezbyt wysoka piana.
    Kolor ciemny nieprzejrzysty brąz.
    Pachnie jak śliwki w czekoladzie.
    Pełne, zbalansowane piwo, goryczka delikatniejsza niż w doppelbocku! Może dzięki 8 słodom użytym do warzenia.
    Kawa, owoce, czekolada i trochę chmielu.
    Ciekawe piwo.
    Attached Files
    5470 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Balans, Kurpiowskie Porter
    Prusak
    Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
    2023-03-24, 01:45
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • darekd
    ? [Gryfus], Portowiec
    darekd
    Porter Bałtycki,
    21% ekstr.
    7,7% alk.

Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
    Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
    Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...
    2025-01-10, 02:40
  • Ahumba
    2025.01.18 - Jedlina Zdrój, Baltic Porter Day
    Ahumba
    Dla prawdziwych koneserów portera przygotowano ekskluzywną ofertę na pełne i niezwykłe celebrowanie tego dnia. Między innymi 4-daniowy obiad z degustacją Porterów leżakowanych w beczkach z różnych zakątków świata.oraz zwiedzanie browaru z degustacją piwa prosto z tanku. Koszt 400zł od osoby
    Start
    2025-01-18
    Koniec
    2025-01-18
    Adres
    Browar Jedlinka
    2025-01-03, 16:23
  • ART
    2024.12.20 - Opolskie Grudniowe Dni Porterowe
    ART
    trochę Mason namieszał z Baltic porter day , ale my robimy sobie swego rodzaju rozgrzewkę przed nim :d czyli nasze opolskie interiorowe spotkanie porterowe i w tym roku odbędzie się na pewno, choćby miały na nim być tylko 3 osoby

Formuła jak w poprzednich edycjach. Każdy bierze...
    Start
    2024-12-20
    Koniec
    2024-12-20
    Adres
    Opole malina
    2024-12-15, 23:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...