Weyerbacher, Heresy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• dadek
    Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
    dadek
    To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
    2022-09-08, 02:08
  • Serokomlak
    Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
    Serokomlak
    W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
    2024-09-28, 23:39
  • Marianowar_pl
    Dodawanie płatków dębowych
    Marianowar_pl
    Uwarzyłem ostatnio RIS-a i planuje na cichą fermentację dodać do niego płatki dębowe. Mam kilka pytań dotyczących tego procederu:

Czy płatki dodawać w jakiejś siateczce czy można je wsypać luzem?
    Czy płatki należy na początku wymoczyć (wodzie, alkoholu) czy można...
    2018-03-27, 12:11
  • pebejot
    Portugalia, Lizbona, Rua Prior do Crato 6, Quimera Brewpub
    pebejot
    Bardzo ciekawy browar restauracyjny, znajdujący się nieco na uboczu na zachód od ścisłego centrum i wielkiego zgiełku turystycznego Lizbony.
    Browar istnieje od 2016 roku i niedawno hucznie świętował swoje 7-mio lecie.
    Niepozorne wejście i chaotyczny, lecz swojski ogródek z prostymi...
    2023-09-21, 20:11
  • e-prezes
    Brofaktura, Double Black IPA
    e-prezes
    Istnieją różne wersje etykiet (różny ciąg nazw chmieli na froncie oraz ciąg alfanumeryczny pod nazwą piwa), więc może to inne różne warki. Była też wersja z polskimi chmielami tego piwa w kooperacji z Dzikim Wschodem, ale tamto to pewnie już inne piwo. U mnie taka jak na zdjęciu. Piwo...
    2023-02-03, 15:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...