Z Santa Fe w Nowym Meksyku.
Ekstrakt 13,5 Plato, alk. 5,2 % vol.
W składzie słody: 2-rzędowy, carastan i czekoladowy; chmiel Willamette.
Zapach wieloowocowej marmolady na słodzie i słodzie prażonym z orzeźwiającym, lekko żywicznym tłem. Z czasem przeważa prażony słód.
Piana w kolorze mocno poszarzałego ecru. Niezbyt gęsta i trwała ale drapuje się ładnie. Gaz niski, OK., a mimo to całkiem mocno szczypie w koniec języka.
Kolor miedziano-rdzawo-herbaciany.
Smak wytrawny od słodu prażonego z marmoladą (ale bez słodyczy) w tle.
Pełne, ale dobrze wchodzi. Dobre.
Ekstrakt 13,5 Plato, alk. 5,2 % vol.
W składzie słody: 2-rzędowy, carastan i czekoladowy; chmiel Willamette.
Zapach wieloowocowej marmolady na słodzie i słodzie prażonym z orzeźwiającym, lekko żywicznym tłem. Z czasem przeważa prażony słód.
Piana w kolorze mocno poszarzałego ecru. Niezbyt gęsta i trwała ale drapuje się ładnie. Gaz niski, OK., a mimo to całkiem mocno szczypie w koniec języka.
Kolor miedziano-rdzawo-herbaciany.
Smak wytrawny od słodu prażonego z marmoladą (ale bez słodyczy) w tle.
Pełne, ale dobrze wchodzi. Dobre.