Z Montany.
Ekstrakt nieznany, alk. 5,1 % vol, IBU 26, SRM 38.
Zapach: słód, słód prażony, słodka marmolada wieloowocowa i rodzynki; ciemny chleb (wileński, pumpernikiel) niby w tle, ale wyraźnie.
Piana ciemne ecru ze złotą glazurą. Wysokość, gęstość i trwałość średnie. Trochę śladów zostawia. Gaz niski. Lekko musuje i delikatnie podszczypuje.
Kolor brązowy z miedziano-czerwonym refleksem.
Smak. Wytrawność prażonego słodu przełamana kwaskiem i delikatną owocową słodyczą i jeszcze raz przełamana - teraz goryczką chmielową. W posmaku gorzko, ale umiarkowanie. Konkretnie: chmiel i gorzka czekolada.
Tekstura średnia.
Dobre.
Ekstrakt nieznany, alk. 5,1 % vol, IBU 26, SRM 38.
Zapach: słód, słód prażony, słodka marmolada wieloowocowa i rodzynki; ciemny chleb (wileński, pumpernikiel) niby w tle, ale wyraźnie.
Piana ciemne ecru ze złotą glazurą. Wysokość, gęstość i trwałość średnie. Trochę śladów zostawia. Gaz niski. Lekko musuje i delikatnie podszczypuje.
Kolor brązowy z miedziano-czerwonym refleksem.
Smak. Wytrawność prażonego słodu przełamana kwaskiem i delikatną owocową słodyczą i jeszcze raz przełamana - teraz goryczką chmielową. W posmaku gorzko, ale umiarkowanie. Konkretnie: chmiel i gorzka czekolada.
Tekstura średnia.
Dobre.