Ekstrakt 14 Plato, alk. 5,7 % vol., IBU 42.
W składzie słód żytni i jęczmień, chmiele Willamette i Cascade, niepasteryzowane i niefiltrowane.
Zapach: żywiczno-słodki, słodowo-marmoladowy, czyli słodko-ostro, ale bardziej słodko.
Regularne kuleczki nie tworzą wysokiej i gęstej warstwy piany, szybko opadają. Kolor jasnego ecru. Gaz niski, nie szczypie a rośnie bąblami w ustach.
Kolor pomarańczowo-złoty, lekko matowy.
W smaku przeważa słodycz, odrobina pikantności marmoladowo-żywicznej też jest z czasem coraz więcej aż do wyrazistej, amerykańskiej goryczki w finiszu. Przez cały czas, łącznie z posmakiem, przewija się kwasek.
Zrównoważone, dobre, tylko ta nieszczęsna piana.
W składzie słód żytni i jęczmień, chmiele Willamette i Cascade, niepasteryzowane i niefiltrowane.
Zapach: żywiczno-słodki, słodowo-marmoladowy, czyli słodko-ostro, ale bardziej słodko.
Regularne kuleczki nie tworzą wysokiej i gęstej warstwy piany, szybko opadają. Kolor jasnego ecru. Gaz niski, nie szczypie a rośnie bąblami w ustach.
Kolor pomarańczowo-złoty, lekko matowy.
W smaku przeważa słodycz, odrobina pikantności marmoladowo-żywicznej też jest z czasem coraz więcej aż do wyrazistej, amerykańskiej goryczki w finiszu. Przez cały czas, łącznie z posmakiem, przewija się kwasek.
Zrównoważone, dobre, tylko ta nieszczęsna piana.