Shmaltz, He'Brew Hop Manna IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5035

Shmaltz, He'Brew Hop Manna IPA

Butelka 355ml
    Alk. 6.8%
    IBU 65
    Testowa partia numer 2.
    Chmielone: Warrior, Cascade, Citra, Amarillo, Crystal i Centennial.
    Piana oblepia szklo i tworzy trwaly kozuszek.
    Smak dosc pelny, przyjemna cytrusowo-sosnowa goryczka zlagodzona kwiatowa slodowoscia.
    Dobre.
    Attached Files
    5470 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Related Topics

Collapse

• dadek
    Chorwacja, Split, Dinka Šimunovića 14a, Pivovara Tap B
    dadek
    Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
    2021-09-18, 01:49
  • heckler
    Český Brod, Tuchorazská 1433, Pivovar Český Brod
    heckler
    Według danych historycznych początki piwowarstwa w tym miasteczku sięgają przełomu XIII i XIV, natomiast zabudowania obecnego browaru można datować na rok 1884.
    Złote czasy dla browaru przypadły w okresie międzywojennym i dopiero po drugiej wojnie światowej sytuacja gospodarcza browaru...
    2019-09-09, 06:58
  • JonI
    IPA Coopers
    JonI
    Hej,

Trzy tygodnie temu rozlałem IPA z brewkitu Coopers do butelek. Temperatura fermentacji ok 19-20℃
    Po butelkowaniu dwa tygodnie stały w temp. pokojowej, następnie przeniosłem do lodówki. Refermentacja z użyciem glukozy, pominąłem zlanie na cichą. Testowa butelka...
    2018-04-04, 08:36
  • becik
    Malbygg, Dry Hopped Pale Ale
    becik
    alk. 6.2%
    Mikrus w Reykjaviku

Warka uwarzona specjalnie na festiwal piwny w Reykjaviku

kolor - żółty, mętne
    piana - drobna, biała, dość szybko opada
    zapach - głownie cytrusy
    smak - moim zdaniem lekko rozwodnione, brak treściwości, ostra...
    2018-02-14, 20:54
  • Petitpierre
    Lindesnes, Viking Warrior
    Petitpierre
    Jak twierdzi browar piwo ma przypominać czasy sag i pieśni skaldów o takich walecznych wikingach jak Kråk czy Ragnar Lodbrok (Włochate Portki). Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane, jeśli rozlewane szybko, na początku klarowne, potem lekko opalizujące, a na końcu już sama zupa drożdżowa-żadną...
    2017-10-02, 09:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...