DuClaw, Retribution

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5035

DuClaw, Retribution

Imperial stout dojrzewajacy w beczkach po burbonie.
    Wlany do beczek 11 marca 2011r.
    Rozlany z beczek 19 wrzesnia 2011r.
    Butelka 650ml
    Plato 24,5
    Alk. 9%
    IBU 85
    Cena $12.74
    Chmielone: Chinook i Golding.
    Piana tworzy dosc trwaly kozuszek.
    Pelny smak, wysokie IBU zupelnie nie przeklada sie na goryczke, ktora jest niewielka.
    Lekka slodycz suszonych owocow, nieco palonych slodow, czekolady i wanilii
    a wszystko to zostalo przytlumione przez mocny posmak burbona i jeszcze mocniejszy posmak drewnianej beczki.
    W sumie bardzo ciekawe piwo, malo imperial stoutowe ale bardzo charakterystyczne i smaczne.
    Attached Files
    5470 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Related Topics

Collapse

• hubert
    Likwidacja resztek kolekcji puszek, wafli i beczek 5l
    hubert
    Przez lata zalegały mi w piwnicy różne piwne kolekcje m.in wafli, puszek i pięcio litrowych beczek od piwa Tyskie. Obecnie jestem zmuszony sprzedać część z tej kolekcji dlatego też poszczeglne przedmioty wystawiłem w jednym z serwisów za symboliczne kwoty. Nie jest to jednak problemem, bo...
    2020-09-16, 14:29
  • dadek
    Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
    dadek
    To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
    2022-09-08, 02:08
  • dadek
    Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
    dadek
    Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
    2025-01-28, 01:04
  • darekd
    De Struise, Rio Reserva
    darekd
    Znany kraftowiec z Flandrii Zachodniej, zaczęli warzyć od pocz. XXI w. jako kontraktowiec, od 2010 mają własny browar w budynku starej szkoły w miejscowości Oostvleteren, niedaleko granicy z Francją. https://struise.com/

Uwarzone w roku 2012 przy współpracy japońskiego piwowara Ryohei...
    2023-01-06, 17:19
  • dadek
    Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 00:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...