Lekkie, 5,8% alkoholu, American India Pale Ale. W nieco innym stylu, niż jesteśmy przyzwyczajeni: goryczka jest mocna, ale nie wygryzająca kubków smakowych, podbudowa słodowa przegryza się tu całkiem przyjemnie z chmielowością. Sporo posmaków tostowych, owocowych (acz niekoniecznie cytrusowych). W sumie fajne. Kupowałbym. Niemniej po hektolitrach wypitych innych piw w tym stylu największe wrażenie robi świetna etykieta oraz dziwna faktura papieru, rodem z drobnoziarnistego papieru ściernego.
Feral, Hop Hog
Collapse
X
-
Przyjemne, lekkie piwo, w którym goryczka nie "zabija" jak w niektórych polskich AIPA. Od początku wyraźne i dominujące chmiele, ale cały czas w wydaniu light. Z czasem pojawiają się słodkie owoce. Piwo sesyjne i naprawdę ciekawe jako odskocznia od europejskich AIPA.
Etykieta i kapsel jak powyżej.
Kapsel mogę odstąpić kulturalnemu kolekcjonerowi(atakować na PW)
JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment
Related Topics
Collapse
-
W Stargardzie (Szczecińskim) bywałem kilka razy, jednak generalnie w kwestiach kolejowych. 26.07.2019 przyjechaliśmy z Wojtazzem (oczywiście pociągiem
) by zwiedzić i napić się piwa w jednym z dwóch ostatnio powstałych w tym mieście browarów ale jedynym restauracyjnym. Przy okazji spaceru...
-
Channel: Zachodniopomorskie
-
-
Koncern przykrywa się listkiem figowym i kombinuje takie rzemieślnicze wypusty.
Brau Werk Hausmarke 3 Porter to delikatny porter angielski - 5,6% alko i 13,5* (taki pół-porter).
Pod światło jest ciemnobrązowy, nieprzejrzysty, buduje beżową, drobną, wysoką i średniotrwałą...-
Channel: Austria
2019-03-06, 20:48 -
-
Impreza przy wrocławskim stadionie nie wywołuje już żadnych emocji.
A szkoda, bo dziewczęta-organizatorki z klubu "Zamkowy kaganek kultury" zaserwowały sporo atrakcji w ramach "pikniku kulturalnego" (" Ideą pikniku jest najlepsza kultura dostępna dla każdego...-
Channel: Festiwale piwne
-
-
To drugi kraftowy browar z loteryjnymi piwami. Z racji, że był obecny na giełdzie w Mińsku praktycznie bez limitu w cenie 4 rubli (~7 zł za 0,33) wypróbowałem i wróciłem do niego ponownie. Ta nowość im się udała!
50 IBU, 5% alk. blg ? 330 ml
Barwa ciemno-brązowa,...-
Channel: Białoruś
-
-
West Coast IPA
Ekstrakt 15,3 %, alk. 6,6 % vol., chmiele: Citra i Mosaic.
Zapach. Igliwie przegryza się z cytrusami, ładnie. Jednak krótko. Potem plastelina, łodyga i rześkość.
Piana biała z lekko lukrowym nalotem, całkiem wysoka, gęsta i zostawia grube kożuchy...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment