Golden Ale. Tym razem jednak o dużo bardziej wyrazistym smaku, konkretnym, kwiatowo-ziołowym aromacie, pianie oraz wyjątkowo burzliwej naturze – po otwarciu musiałem szybko pobiec po mop. Smak mocno słodowy, aż zadziwiająco mocno jak na „goldena”, sporo owoców, posmaki tostowe, goryczka niekoniecznie mocna, acz wyraźnie zaznaczona... Tak, takie piwo mogę pić. I chociaż nie są to wyżyny smaku i wyrazistości, to i tak jest dobrze. No i nie jest mocne, jak przystało na piwo w tym stylu. 4,5%.
Rocks, The Governor
Collapse
X
-
Golden Ale. Tym razem jednak o dużo bardziej wyrazistym smaku, konkretnym, kwiatowo-ziołowym aromacie, pianie oraz wyjątkowo burzliwej naturze – po otwarciu musiałem szybko pobiec po mop. Smak mocno słodowy, aż zadziwiająco mocno jak na „goldena”, sporo owoców, posmaki tostowe, goryczka niekoniecznie mocna, acz wyraźnie zaznaczona... Tak, takie piwo mogę pić. I chociaż nie są to wyżyny smaku i wyrazistości, to i tak jest dobrze. No i nie jest mocne, jak przystało na piwo w tym stylu. 4,5%.
Related Topics
Collapse
-
Governor jest eksportową wersją piwa Gubernatorius. To piwo w niezbyt często spotykanym na naszych stołach angielskim stylu mild ale. Ma 5,3% alkoholu, jest niefiltrowane.
Barwa bursztynowa, z pomarańczowymi odcieniami. Nieznacznie mętna.
Drobno pęcherzykowa piana, koloru...-
Channel: Litwa
2019-03-29, 13:06 -
-
Zamieszanie miałem z tym piwem... generalnie gdzie go wpisać...
Po pierwsze nazwa. J.W. Lees funkcjonuje w portalach o piwie a na BB są dwa piwa pod nazwą browaru Greengate. Czyli jest wybór
A co Wikipedia podaje...
---> Firma została przemianowana na JW...-
Channel: Anglia
-
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
-
W ofercie tego browaru jest też takie letnie, lekkie, owocowe piwo.
Browar znajduje się na zachód od Brukseli bliżej wybrzeża.
Piana - szybko znika do obwódki.
Lacing - prawie nic.
Barwa - złota słomka.
Gaz - średni.
Aromat - oranżadkowe owoce...-
Channel: Belgia
2018-09-16, 23:29 -
-
Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
-
Channel: Festiwale piwne
2023-08-25, 20:15 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment