Jak twierdzi etykieta – jest to Belgio Imperial Stout. 9,6% alkoholu – nawet nie wiedziałem, że w Australii warzy się tak mocne piwo... Jak wiele piw spośród przeze mnie tutaj opisanych, tak i to jest właściwie pozbawione piany. Aromat czekoladowo-pralinkowy, a smak... Bardzo dobry.. Piwo jest ciężkie jak życie na ulicy, gęste, treściwe, pełne czekoladowych smaków i palonych nut (tych drugich jakby mniej), do tego znane z belgijskich ale'i fenole i estry. Całość psuje trochę za bardzo wyczuwalny alkohol, który jednak nie jest dominujący. Ale pewnie piwo powinno swoje poleżakować.
Murray's, Heart of Darkness
Collapse
X
-
Jak twierdzi etykieta – jest to Belgio Imperial Stout. 9,6% alkoholu – nawet nie wiedziałem, że w Australii warzy się tak mocne piwo... Jak wiele piw spośród przeze mnie tutaj opisanych, tak i to jest właściwie pozbawione piany. Aromat czekoladowo-pralinkowy, a smak... Bardzo dobry.. Piwo jest ciężkie jak życie na ulicy, gęste, treściwe, pełne czekoladowych smaków i palonych nut (tych drugich jakby mniej), do tego znane z belgijskich ale'i fenole i estry. Całość psuje trochę za bardzo wyczuwalny alkohol, który jednak nie jest dominujący. Ale pewnie piwo powinno swoje poleżakować.
kapsla nie widac? -
Zamieściłem zdjęcie kapsla tutaj:
Comment
Related Topics
Collapse
-
Bar w centrum Sajgonu vel Ho Ch Minh City o nazwie Heart of Darkness Brewery
Jest klima i klimat, duży wybór piw browaru o tej samej nazwie w większości dobrych. Browar czołówka Wietnamska z tych co piłem raczej miejsce pierwsze.
http://heartofdarknessbrewery.com/
Ceny światowe,...-
Channel: Wietnam
2019-05-09, 19:35 -
-
Stout z alko 4.1%
Piana - efekt kaskadowy a na dłużej została pełna warstwa.
Lacing - full,
Gaz - po kaskadzie pozostało niewiele.
Barwa - czarnorubinowa.
Aromat - paloność na ciemnych owocach, lekko.
Smak - słodkawe, lekko palone, węgiel drzewny,...-
Channel: Szkocja
2023-12-18, 15:44 -
-
Browar z wyszynkiem w budynku dawnych magazynów i spichrzów portowych. Lokal dwupoziomowy: na dole większa sala z ławami i barem, a także sklep, w któym dostępna jest cała produkcja browaru w puszkach, tudzież trunki współpracującej destylarni, na górze toalety i mni-ściana piwna, coby...
-
Channel: Wielka Brytania
-
-
The Prince of Ales
Dark Ale z alko 5,1%
Piana - średnia (trzaskająca) i potem obwódka.
Lacing - mało.
Gaz - średni.
Barwa - ciemny rubin.
Aromat - przyjemna, ciemna słodowość.
Smak - gorzka czekolada, mała ściągająca goryczka.
...-
Channel: Anglia
2020-06-13, 15:51 -
-
Belgijski browar uwarzył to piwo dla londyńskiego browaru Ora.
DDH IPA z alko 5%.
Chmiele: Mosaic, Citra.
Piana - więcej na początku potem cienka ale pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony jasny żółty.
Aromat...-
Channel: Belgia
2019-10-30, 03:15 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment