Australian Brewery, The Extra Hoppy Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Australian Brewery, The Extra Hoppy Ale

Konserwowa IPA. Niby nie ma w tym nic złego, nie jest to też aż tak rzadka rzecz - ale jednak jakoś egzotycznie i niepokojąco to wygląda. Podobnie jak ostrzeżenia o mocnym chmieleniu – zwykle na czczych przechwałkach się kończy... Nie inaczej jest i tym razem. Albo inaczej: goryczka jest nawet mocna, ale niekoniecznie taka, jakbym oczekiwał od AAA'y (american amber ale). Trochę zalegająca, niekoniecznie orzeźwiająco cytrusowa. Poza tym „australijski” biszkopt, sporo górnofermentacyjnych owoców, przede wszystkim porzeczki i moreli... I kolejne piwo, które jest fajne, rześkie i orzeźwiające i spokojnie można pić (jakby się miało więcej puszek) przez całą noc, ale trochę brakuje mu tej chmielowej kropki nad i. Ale to dlatego, że – o czym już nieraz pisałem – lubię baaardzo mocno chmielone piwa.

5,8% alkoholu.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Brofaktura, Hoppy Grodzisz
    e-prezes
    Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
    2023-04-21, 13:39
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Baltska Doroha 6, Hoppy Hog. [Bez wyszynku]
    bastion
    Kolejny browar rzemieślniczy w Odessie, ulokowany jest w pobliżu innego - Kaczka. Ale trafić do niego jeśli się nie zna lokalizacji jest trudno.
    Jak to bywa tam w tradycji, nie odnajdziemy żadnego śladu na zewnątrz że tam cos takiego się znajduję. Kiedy dotarłem na miejsce, dopiero...
    2022-07-25, 19:30
  • ART
    Fanø, Get Scrooged Hoppy Red Ale
    ART
    A tak sobie skopiowałem całkiem zacną formatkę od GaryFisher

Fanø, Get Scrooged (Hoppy Red Ale) [a.8%; e.?*Plato]

Kolor: czerwono-brązowy, jak nie przeleje się całości z mętem to jest bardzo klarowne i serwuje piękne refleksy [4,5]

Piana: biała, drobnaziarnista,...
    2022-12-25, 23:22
  • iron
    BRŁO Berlin [Steamworks Brewing Europe], Hoppy lager vol. 2
    iron
    Piwo z kalendarza adwentowego

Alk 5,8% IBU 20

Kolor złoty
    Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
    Zapach słodowo chmielowy z cytrusowym finiszem
    Wysycenie wysokie
    Smak słodowo chmielowy ze sporą przyjemną, cytrusową długo utrzymującą...
    2024-12-04, 22:00
  • darekd
    Amber, Po Godzinach - Hoppy Bock
    darekd
    Ekstr. 18,1%, alk. 7%

Chmiele – Citra, Sabro, Chinook, Sybilla, Marynka. Chinook z własnych upraw browaru.

Amber święci 30 lat, o czym przypomina gustowny okolicznościowy kapsel

Aromat – początkowo chmielowo owocowo-cytrusowa nuta amerykańskich chmieli, następnie
    ...
    2024-07-21, 01:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...