Dunkel weizen. Nie przepadam za tym stylem. Cena wysoka – na szyjce jest naklejona cenówka wyceniająca to piwo na 7,5 dolara z dopiskiem „clearance” (wyprzedaż) i „no further discount”! Strach pomyśleć, ile to piwo kosztowało pierwotnie. Tym bardziej, że według mnie nie jest warte swojej ceny – piana mizerna, smak mocno kwaskowaty, ale przede wszystkim przeciętny. Wysycenie zgodne ze stylem, posmaki gorzkiej czekolady i toffi na miejscu, zaplątał się też jakiś banan i (jak zwykle w australijskich piwach) sporo tostowości... Po ogrzaniu zdaje się być nieco za słodkie. To po prostu nie jest piwo dla mnie, chociaż jako przedstawicielowi stylu raczej nie mam nic do zarzucenia. Moc przeciętna: 5,0%.
Holgate Brewhouse, Brick Kiln Road Wheat
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Przy jednej z głównych ulic Pattayi, Beach Street (tej pierwszej, bo jest jeszcze druga), biegnącej wzdłuż plaży, mieści się Hops Brewhouse.
Spory lokal, ze swego rodzaju piętrem/antresolą. Wnętrze odzwierciedla miks wyobrażenia Tajów o wystroju pubów brytyjskich i bawarskich bierstub...-
Channel: Tajlandia
2020-02-10, 12:45 -
-
Specjalna oferta jednego z młodszych browarów Magic Road
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-11-09, 09:48 -
-
Tłoczny i gwarny brewpub w centrum Bristolu, Przestrzeń zajmowana przez młodzieź, starszych niż dwadzieścia parę lat można zliczyć na palcach jednej ręki. Wszystkie miejsca pozajmowane, wiele osób bawi się na stojąco. Ktoś, kto na mało finezyjne szaleństwa młodości patrzy z pewnym...
-
Channel: Wielka Brytania
-
-
W tytule wątku dałem oficjalny adres, ale lokalu należałoby szukać raczej pod Llanthony Road przy nabrzeżu kanału portowego.
Duży kombinat z widocznym sprzętem, kuchnią (dań nie próbowałem) i pokaźną ofertą piw, od której moze zakręcić się w głowie, więc już bez nazw wyszczególniam,...-
-
-
Browar z wyszynkiem w budynku dawnych magazynów i spichrzów portowych. Lokal dwupoziomowy: na dole większa sala z ławami i barem, a także sklep, w któym dostępna jest cała produkcja browaru w puszkach, tudzież trunki współpracującej destylarni, na górze toalety i mni-ściana piwna, coby...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment