Foster's, Foster's Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Conrad
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2001.04
    • 41

Foster's, Foster's Lager

O piwie Fosters nie muszę dużo mówić. Jest to najsłynniejsze australijskie piwo na świecie ale niestety jedne z najgorszych. Firma wogóle nie dba o jakość swojej marki i produkuje te piwo pod licensją w wielu miejscach. W Anglii np. Fosters lager jest jednym z najtańszych piw (nie uwzględniając ozywiście piw pod marką supermarketu!). Z drugiej strony Fosters Export jest znacznie lepsze (ale i mocniejsze). Podobnie na rynku angielskim postępuje Heineken. Jest to też jedne z najtańszych i najsłabszych piw, ale dostepne jest także w "wersji full opjca," czyli Heineken... Export.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2005-11-23, 18:36.
  • demonio0
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.03
    • 5

Widocznie ja pilem parokrotnie to gorsze piwko, bo jakos nie bardzo przekonalo mnie do siebie. Bardzo duzo gazu i strasznie cieniutko jezeli chodzi o smak. Nie obrazajc absolutnie marki, mialem wrazenie ze pije zgazowane popluczynki po jakims poprzednim piwku.
    Ocena niesty 2
    deMoNio ZeRo

Comment

• Conrad
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2001.04
      • 41

Fosters praktycznie przestał być jako tako marką piwa. Jest to po prostu firma, która tylko sprzedaje "etykietki" dla chętnych browarów. Tak to przynajmniej wygląda poza Australią...
      Ostatnia zmiana dokonana przez Conrad; 2003-03-31, 14:13.

Comment

• wookash
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2004.11
        • 8

Kiedy po przyjeżdzie do Australii zamówiłem w barze Fostersa barman po cichu powiedział mi że jeśli będę pił Fostersa odrazu będzie widać że jestem turystą. Dopiero póżniej zauważyłem że miał rację. Fosters na kranie jest tylko w barach w turystycznych okolicach. Australijczycy najczęściej wybierają VB, Tooheys albo XXXX.
        Perła Chmielowa smaczna i zdrowa!

Comment

• azaz
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2004.06
          • 5

Właśnie pije to coś i zastanawiam się co to jest piwo bezchmielowe? 5%towa wódka?
          Zupełnie bez smaku, jak woda!! A kupiłem je zamiast mojego wspaniałego Kronenbourga! ;((

Comment

• Shlangbaum
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2005.03
            • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Conrad
            Firma wogóle nie dba o jakość swojej marki i produkuje te piwo pod licensją w wielu miejscach.
            Tutaj opisałem francuską interpretację tego piwa.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Rebeliant
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.04
              • 17

Wypijajać go pierwszy raz stwierdziłęm ,że smakuje jak Keniger z biedronki no ale pomyslałem może moje kubki smakowe miały słaby dzień no ale po zakupieniu kolejnego upewniłem sie ,ze miałem racje

Comment

• MarcinMM
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2007.06
                • 43

dokładnie Keniger z tym ze ten ma duuuuzo lepszą pianę

Comment

• Out_Of_Time_Man
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.08
                  • 8

Jestem trochę zdziwiony samymi negatywnymi opiniami o tym piwie, piłem je w USA, produkowane tam na licencji i było zdecydowanie na plus, widocznie w zależności od miejsca produkcji różnie to wygląda...

Comment