Prawie 9 procent (a dokładnie 8,8) alkoholu. Etykieta ostrzega mnie, że to piwo zabije swoim nachmieleniem moje kubki smakowe... Pożyjemy, zobaczymy. Aromat nie zwiastuje masakry; jest przyjemny, owocowo-tropikalny, z taką typową dla piw z antypodów charakterystyczną biszkoptową słodowością, która mi bardzo „leży”. Smak nie jest tak goryczkowy, jak sugerowała to etykieta – owszem, jak na taką moc piwo nie jest przesadnie słodkie, ale chmielowa goryczka ani w ogóle nachmielenie nie robią wrażenia. Balans poszedł raczej w kierunku słodowości, tej, o której wspominałem – biszkoptowej, przyjemnej i nie zalepiającej ust. Sporo kwiatów i ziołowych posmaków chmielu, pojawia się także niestety mało przyjemna, odalkoholowa gorycz. Nie jest dominująca, ale jednak wyczuwalna. Ogólnie jest to całkiem niezła, ale nie powalająca double IPA. Widzę, że piwo zdobyło sporo nagród – czy słusznie? Nie wiem, ale piłem już niejedno lepsze piwo w w tym stylu.
8 Wired, Super Conductor Double IPA
Collapse
X
-
U mnie widać: https://picasaweb.google.com/1032930...264668623124982800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
Related Topics
Collapse
-
Double IPA z ekstraktem 18.0*, alko 7.0%, IBU 25.
Chmiele: Citra, Cascade, Galaxy.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - jasny żółto pomarańczowy
Aromat - iglaste tematy, cytrusy potem...-
Channel: Chorwacja
2024-12-12, 20:47 -
-
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Double West Coast IPA z alko 7.5%
Chmiele: Citra, Azacca, Idaho 7, Książęcy.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady pomarańczowy, jaśniejszy.
Aromat - mix... cytrusy około pomaranczowe...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-10-31, 22:03 -
-
Istnieją różne wersje etykiet (różny ciąg nazw chmieli na froncie oraz ciąg alfanumeryczny pod nazwą piwa), więc może to inne różne warki. Była też wersja z polskimi chmielami tego piwa w kooperacji z Dzikim Wschodem, ale tamto to pewnie już inne piwo. U mnie taka jak na zdjęciu. Piwo...
-
2023-02-03, 16:28 -
-
Mamy tu kolejną odsłonę Hop Sasa. Tu DIPA z Zombie i Amora Preta do chmielenia. Butelka.
No nie wiem. W ciemno powiedziałbym że to jakiś lekki owocowy kwas. Ale nie... to miała być double ipa z polskimi chmielami. Ostrzyłem sobie zęby na to jakie efekty daje zombie. No nie o takie...-
2024-02-16, 20:22 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment