Ekstrakt NN., alk. 7,6 % vol.
Najlepsze do 31.12.2017 r. lub ewentualnie później.
Zapach. Mocny goryczkowy chmiel z warzywem w tle. Trochę owoców tropikalnych w rodzaju mango i trochę łodygi.
Piana imponująca! Wielgachna, trwała, zostawia grube kożuchy na szkle, jednak bez tendencji do uciekania i ...różowa! Jednoznacznie różowa.
Ale to nie powinno dziwić, bo kolor piwa jest po prostu czerwony, czerwoniutki. Żadne tam bordo, czy rubin - czerwony w malinowo-buraczanym rejestrze. Opalizujący.
Gaz w dolnych stanach średniego.
Smak. Mocny chmiel ze słodko-kwaskowym drugim planem, a jeszcze później czai się odrobina pikantności. W finiszu znowu wybija się chmielowa goryczka, jednak bardziej subtelna - jako akcent, kropka nad i, wygaszacz.
Jest w tym piwie coś niejednoznacznego, oryginalnego, intrygującego, co łamie standard pale ale, za jakie się podaje. I nie jest to tylko kolor, choć ten mocno dezorientuje, może nawet zniechęcać. Goryczka ponad normę.
Subiektywnie - dobre, później.
"Mocno buraczane, krwawe, czerwone strong pale ale."
Najlepsze do 31.12.2017 r. lub ewentualnie później.
Zapach. Mocny goryczkowy chmiel z warzywem w tle. Trochę owoców tropikalnych w rodzaju mango i trochę łodygi.
Piana imponująca! Wielgachna, trwała, zostawia grube kożuchy na szkle, jednak bez tendencji do uciekania i ...różowa! Jednoznacznie różowa.
Ale to nie powinno dziwić, bo kolor piwa jest po prostu czerwony, czerwoniutki. Żadne tam bordo, czy rubin - czerwony w malinowo-buraczanym rejestrze. Opalizujący.
Gaz w dolnych stanach średniego.
Smak. Mocny chmiel ze słodko-kwaskowym drugim planem, a jeszcze później czai się odrobina pikantności. W finiszu znowu wybija się chmielowa goryczka, jednak bardziej subtelna - jako akcent, kropka nad i, wygaszacz.
Jest w tym piwie coś niejednoznacznego, oryginalnego, intrygującego, co łamie standard pale ale, za jakie się podaje. I nie jest to tylko kolor, choć ten mocno dezorientuje, może nawet zniechęcać. Goryczka ponad normę.
Subiektywnie - dobre, później.
"Mocno buraczane, krwawe, czerwone strong pale ale."
Comment