Kotayk, Erebuni

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maryhh
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.02
    • 1895

Kotayk, Erebuni

będąc na Targach w Poznaniu, udało mi się zdobyć butelkę 0,33 tegoż piwa. Nie potrafie dobrze opisywac piw, ale parę informacji przedstawię.
    Piwo jasne EREBUNI pochodzi z Armenii.
    Ekstrakt: 15%
    Alkohol: 5,2% (jedna z nielicznych informacji nie po ichniemu głosi iż jest to "strong beer")
    Zapach miało przyjemny.
    A w smaku? Bardzo dobra solidna goryczka, choć w ostatnim łyku poczułem dość alkoholowy posmak.
    Polecam
    Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
    "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
    do lekkiej pracy jestem za ciężki"
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

Teraz alk. 6,4%, ekst. 15%. Przez kilka lat nowa etykieta. No i jeszcze raz pragnelo sprobowac ten smak (gorzki, jak nigdy).

Kolor: ciemny burztyn.
    Zapach: stechly zapach, slodowy.
    Piana: dobre i dlugo stala.
    Smak: nie rozumiem - czy slod taki zly, czy przetrzymali te piwo... Gorycz nie wielka, raczej zza przepalonego cukieru.

Bede czekal na lepsza butelka tego piwa.
    Attached Files

Comment

• Hrustgurd
      • 2007.05
      • 431

tylko dzisiaj zobaczyl, ze nazwa browaru - "Kotayk" Miasto Abovian.

Comment

• Hrustgurd
        • 2007.05
        • 431

Nowy kapsel i lepszej smak. Jakim i powinien byc.

Piana: bardzo wielka i gesta na poczatek, osiadala powoli, zostajac na sciankach kufla.
        Kolor: jasno miedziany
        Zapach: pachnace polaczenie slodu i chmielu, dajacy aromat kwiatowy i soczystej trawy
        Smak: pachnacy chmiel sa obiecny i tutaj, na poczatek w samym smaku jak kwiatki i trawy, zatem w posmakie przyjemnym tonem. Slod tez jest, ale nie bardzo odznacza sie od ciala.

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Moja wersja bardzo mi smakowała. Piwo było pełne, treściwe, świetnie wyczuwalna chmielowa goryczka z dobrze połączonym słodowym posmakiem, minimalne chlebkowe nuty. Piana była dość zwarta, pełna, opadała powoli
          Attached Files
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Tym razem piwo Erebuni występuje w dwóch wersjach butelek z napisami malowanymi na szkle
            Widoczne poniżej było w kolorze złocistym piana średnia, drobna, opadała zauważalnie, smak to lekka kwaskowata chmielowość, zbyt mocno słodowy posmak i lekka szmatka, ogólnie kiepskie. Jedyne piwo jakie wylałem
            Attached Files
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
            X