Butelki 650 i 325 ml, alkohol 5%.
Piana obfita, ale znika, zanim zdąży się zrobić zdjęcie.
Barwa cytrynowa.
W smaku zdecydowanie kwaśne. Zbyt kwaśne nawet jak na pszenicę. Kwas aż wykręca usta.
Z nut owocowych tylko cytryna, plus lekka gorzkawość skórki cytrynowej.
O ile się zorientowałem jest to jedyne piwo warzone przez ten browar, dostępne lokalnie w dolinie Bumthang i gdzieniegdze w stolicy Thimpu. Widocznie Bhutańczycy cierpią na niedokwaśność skoro browar działa, produkując tylko to piwo.
Piana obfita, ale znika, zanim zdąży się zrobić zdjęcie.
Barwa cytrynowa.
W smaku zdecydowanie kwaśne. Zbyt kwaśne nawet jak na pszenicę. Kwas aż wykręca usta.
Z nut owocowych tylko cytryna, plus lekka gorzkawość skórki cytrynowej.
O ile się zorientowałem jest to jedyne piwo warzone przez ten browar, dostępne lokalnie w dolinie Bumthang i gdzieniegdze w stolicy Thimpu. Widocznie Bhutańczycy cierpią na niedokwaśność skoro browar działa, produkując tylko to piwo.
Comment