Myanmar, Baron's Strong Brew

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Myanmar, Baron's Strong Brew

Piwo pite w Myanmarze. Firmowy kufel ok.0,33l. Moc 8,8%, ekstrakt? Kolor bursztynowy, dość ciemny. Typowy dla ciężkich piw. Piwo klarowne. Piana niewielka i szybko znikająca. Zapach słodowo alkoholowy, słodki. Smak ciężki, słodki. Dominuje słód z mocną nutą alkoholową. Goryczki właściwie nie ma. Wysycenie niskie, słabe. Opakowanie to firmowy kufel (0,33l) z logo piwa. Nic rewelacyjnego, ale brzydki też nie był. Szkoda, że logo nie w stylu azjatyckim, tylko europejskim. Jedno z gorszych mocnych piw. Obok Myanmara Double Stronga jedno z najmocniejszych. Czuć moc. W smaku przypominało trochę nasze ciężkie Van Pury i Warkę Strong (tyle, że wzmocnioną). Baron’s jest rzadki. Piliśmy go raz, dwa razy widzieliśmy. Zawsze tylko w wersji lanej. Oceniam go na 3 (1 – 6).
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• darekd
    Eichbaum, Strong 7.9 Superior
    darekd
    Kolejny marketowy produkt z kombinatu z Mannheim.

7,9% alk.
    16,3% ekstr.

Aromat - cukierkowy karmel, przez chwilę jakaś nuta kwaśnych owoców (może to być zielone jabłuszko), w tle odrobina chmielu
    Piana - wysoka, zwarta, nie jest zbytnio trwała, ale kożuszek...
    2024-12-02, 01:07
  • Javox
    Van Pur, Edelmeister Strong 8.8%
    Javox
    Kod LE (Rakszawa)

Strong lager z alko 8.8%

Piana - szybko znika do obwódki.
    Lacing - niewiele.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoty bursztyn.
    Aromat - owocowość lagerowa i nieprzyjemna alkoholowość.
    Smak - słodkawe potem słodsze, owocowość lagerowa,...
    2024-07-18, 09:39
  • e-prezes
    Fortuna, Komes Strong Blonde
    e-prezes
    Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
    2023-10-01, 16:32
  • joshx
    Bitter/Ale/ Strong Ale
    joshx
    Witam. Możecie polecić jakiś sprawdzony zestaw surowców (20L) do uwarzenia Brytyjskiego Ale czy nawet Strong Ale. Ewentualnie jakiś sprawdzony przepis na którego podstawie można by samemu dobrać surowce. Ekstrakt 12 Blg lub nieco powyżej. Generalnie zależy mi żeby oprócz biszkoptów w smaku...
    2023-01-12, 00:35
  • Javox
    Shepherd Neame, Strong Pale Ale
    Javox
    Strong Ale z alko 5,5% czyli angielski strong .
    Chmiele: EKG i Cascade.

Piana - więcej na początku potem cienka, pełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - jaśniejsze złoto.
    Aromat - trawiaste zioła i słodkawy Golden Ale (ciasteczka)....
    2021-01-14, 00:33
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...