Myanmar, Tiger Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Myanmar, Tiger Lager

Piwo pite w Myanmarze. Butelka 0,64l lub lany. Moc 5%, ekstrakt? Kolor jasny, złotawy. Piwo klarowne. Piana średnia, raczej szybko redukuje się do mizernych resztek. Zapach lekki, bardziej chmielowy, chociaż nie czysty. Smak również leciutki, może nie wodnisty, ale mało intensywny. W porównaniu do innych lagrów w Myanmarze, ten jakby był bardziej goryczkowy. Wysycenie średnie, słabnące wyraźnie pod koniec. Opakowanie raczej jak z Tajlandii niż z Myanmaru. Metaliczny papier, złotko na szyjce, ładny dedykowany kapsel. Dość ekskluzywnie się prezentowało pośród rodzimych marek. Prosta, ładna etykieta z tygryskiem. Piwo przeciętne, ale bez niedobrych posmaków. Dobre do picia w tamtejszym gorącym klimacie. Oceniam na 3,5 (1 – 6). Wypiłem tylko kilka kufli, bo koncentrowałem się raczej na miejscowych markach niż licencyjnych. Tiger to licencja piwa z Malezji.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• wpadzio
    Al Masria, Tiger
    wpadzio
    Przy okazji recenzowania pół roku temu kilku piw przywiezionych z Egiptu anonsowałem, że czeka na mnie jeszcze jedno, ostatnie, które przyprawia mnie o swoisty dreszczyk emocji. I przyznaję, że za każdym razem gdy mój wzrok na nie natrafiał i brałem je do ręki to z grymasem odkładałem...
    2019-09-13, 16:07
  • Pancernik
    RPA, Kapsztad, 44 Long Street, Tiger's Milk
    Pancernik
    To jeden z kilku lokali tej sieci (?) w RPA http://tigersmilk.co.za/joints/, ten akurat mieści się na deptaku (pewne nadużycie) w Kapsztadzie.
    Lokal urządzony przy pomocy elementów starych motocykli, np. nalewaki do piwa ozdobione są starymi zbiornikami paliwa.
    Ogólnie, fajna i...
    2018-03-30, 09:19
  • Javox
    Heineken UK, Tiger
    Javox
    Asian Lager 4,8% - licencja z Singapuru /Heineken Asia/

Piana - startowa większa potem cienka dziurawa warstewka.
    Lacing - nie za specjalny.
    Barwa - złoto.
    Gaz - spory.
    Aromat - słodkawa słodowość.
    Smak - słodkawy słód "pilsolagerkowy"....
    2016-11-23, 23:39
  • darekd
    ? [Holy Farm / Pod Ořechem], Holy Tiger Black / Čertovské pivo / Black American Ale
    darekd
    Zamieszczam w jednym wątku, ponieważ to ten sam produkt:

http://www.pod-orechem.cz/inpage/hol.../#.Vsx_MPnhDIU

Čertovskiego nie znalazłem na necie, ale jest jeszcze trzecie piwo takie samo piwo,

którego nie miałem i też to samo Black American...
    2016-02-23, 17:59
  • yavo
    Moje szkło
    yavo
    Tak w sumie pomyślałem sobie, że i ja pochwalę się moim szkłem.

Bo jeśli jesteśmy w podróży, to pijemy piwo. A jeśli mają ładne szkło, to kupujemy, albo... płaszczymy się i poniżamy, aby dostać je za darmo.

Zacznijmy może jakoś w miarę standardowo,...
    2020-06-25, 16:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...