Nowe opakowanie nabyte w tych dniach
Tsingtao, Tsingtao
Collapse
X
-
-
przywiezione z Chin, etykieta u mnie jeszcze inna niż na wcześniej prezentowanych wzorach
alk 4,3%, ekstr 11%, pojemność 640ml
kolor - jaśniutki, słomkowy, klarowne
piana - duża, gęsta, zwarta, trzyma się
zapach - mocny:słodowo-przemysłowy
gaz - jak dla mnie zbyt mało
smak - przez zbyt duzy brak gazu jak dla mnie trochę wodniste, jałowe, wyczuwa sie lekką goryczkę i słodkowaść o wywołanie której podejrzewam grys kukurydziany
opakowanie - 4,5, 0.5 mniej za zieloną butelkę, ogólnie bardzo ładna, grawerowana, etykieta, kontra, kapsel, sreberkoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
ciekawe co- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
najciekawsze, że można je dostać i w prowincjonalnym supersamie w Gdowie pod Krakowem. To się nazywa globalizacja. A co do piwka - nie jest złe, ale i niczym specjalnym się nie wyróżnia. No, może oryginalnością etykiety. Wolę piwka 'japońskie' z browarów w UK
Comment
-
-
Puszka przywieziona prosto z Chin z motywem olimpijskim. Samo piwo... hmmm piana zniknęła zanim przygotowałem aparat do zrobienia zdjęcia, kolor baaardzo słomkowy, za to do smaku nie mam żadnych zastrzeżen (choć być może dlatego, że było to pierwsze od dwóch dni wypite przeze mniie piwo idealnie chłodne )
Moja wersja o zaw alk pow. 4,3 %"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Z tej strony wynika, że dystrybutorem (może nie jedynym) jest Sanechem. Tan Viet International Ltd. ma chyba większy zasięg, bo trafia do wielu spożywczaków z produktami orientalnymi.
Comment
-
-
Przyjemne lekkie piwo, dość przyzwoicie skomponowane, wyczuwalne słodkawe klimaty z lekką nienachalną goryczką, być może wyczuwa się też ryż. Dobrze gazowane, z przyzwoitą pianą; w kolorze jasnego złota. Piwo przywiezione z Hong Kongu. Puszka 0,33l. Na końcu degustacji, jakby mniej przyjemne w smaku.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
W tym roku miałem przyjemniośc podróżować przez miesiąc po Chinach i piłem Tsingtao. Chciałbym dodać że podczas niocnej jazdy pociągiem zacząłem dyskusje po angielsku z dwoma chińskimi studentami którzy powiedzieli mi że w Chinach jest dużo piw o nazwie Tsingtao, niewiele majacych wspólnego z tym oryginalnym Tsingtao założonym w miejscowości Qingdao jeszcze przez Niemców.
Comment
-
-
Właśnie kupiłem w Delikatesy Skarbek w Katowicach za 7,5 zł !!! Butelka się "moczy" zobaczymy jak mi odejdzie etykieta. Niestety brakiem wyobraźni popisał się importer naklejając swoją etykietę na sam środek etykiety piwa co trochęją podniszczyło. Smak ocenie po odklejeniu (jeśli sięuda) i schłodzeniu.
Comment
-
Comment