Yanjing, Yanjing Fresh Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Yanjing, Yanjing Fresh Beer

Yanjing Beer
    ekstrakt 11ºP
    alk. min. 4% (v/v)
    but. 0,64 l
    Lokalna marka z Pekinu.
    Cena w sklepie 2,30 Y. W hotelu prosto z lodówki za równe 2 juany czyli 1 zł.
    Mimo dość nieskiego ekstraktu bardzo intensywny, esencjonalny smak. Dość słodkie, praktycznie bez goryczki. Owocowy zapach. Dobrze nagazowane. Bardzo dobre.
    Attached Files
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Tak wygląda kapsel:
    Attached Files

Comment

• kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

"Yanjingów" jest od metra.Piłem 4 różne jedenastki butelkowe/nie licząc puszkowych/.Nie do końca jest to piwo lokalne bo spotkałem je w miejscach dość oddalonych od Pekinu.To które opisał Yendras piłem butelkowe i puszkowe.O butelkowym się nie wypowiem bo piłem je w pociągu jako któreś z kolei/nomen omen/.Puszkowe miało dla mnie smak lekko kwaśnej oranżady z cytrynową nutą i pozostawiało gorzkawo-kwaśnawy posmak lekko wykręcający usta.

Comment

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
        25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
        Petitpierre
        Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
        2023-08-25, 20:15
      • Ahumba
        Jelonki, Wyki 11a, NaWyki Piwne
        Ahumba
        Nie wiem, czy to jest kontynuacja Pubu Ale Dobre Piwo. Adres ten sam. Po tamtym śladu nie ma a między apteką a Biedronką w pawilonie PRL-owskim jest pub & bar NaWyki Piwne. Problem jest taki, że do środka nie weszłem gdyż w necie godziną otwarcia jest 16:00, na mapach google 17:00. A w...
        2025-03-03, 18:03
      • dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 18:42
      • bastion
        Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
        bastion
        Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
        W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
        2024-11-26, 22:29
      • dadek
        Belgia, Gent, Vrijdagmarkt 50, Dulle Griet
        dadek
        Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
        2024-10-03, 20:34
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...