?, Shen Li Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

?, Shen Li Beer

Butla 615ml,alkohol 2,8%.
    Licho wie jaki browar produkuje to piwo bo na etykiecie nie ma słowa w alfabecie łacińskim-nazwa "Shen Li Beer" jest tylko na krawacie.
    Piwo kupiłem na jakiejś stacyjce w środkowych Chinach od peronowego sprzedawcy po przystępnej cenie ok 1,5 zł podczas postoju pociągu.
    Piłem z butli więc nie mam pojęcia o pianie i kolorku.
    W tych okolicznościach przyrody wypiłem to piwo z prawdzwą przyjemnością i bardzo mi smakowało.
    Obiektywnie typowo chńskie:łagodne,kwaskowe,perfumowane.
    To dowód na to,że smak i odbiór piwa zależny jest od okoliczności.
    Ciekawostką jest etykieta z białym łucznikiem w tyrolskim/może australijskim/ kapeluszu.
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Odp: Shen Li Beer

kloss napisał(a)Piwo kupiłem na jakiejś stacyjce w środkowych Chinach od peronowego sprzedawcy po przystępnej cenie ok 1,5 zł podczas postoju pociągu.
    Na każdej stacji nowe piwko - to rzeczywiście osładza trudy podróży w Chinach

kloss napisał(a)W tych okolicznościach przyrody wypiłem to piwo z prawdzwą przyjemnością i bardzo mi smakowało.
    [...] To dowód na to,że smak i odbiór piwa zależny jest od okoliczności.
    No proszę, po dwóch latach doczekałem się słów poparcia dla tezy wyłuszczonej w tym temacie . Przy okazji zwracam uwagę na zbieżność cytatu użytego przez Klossa i przeze mnie
    Ostatnia zmiana dokonana przez yendras; 2004-09-27, 09:30.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Příbor, Josefa Rašky 392, Pivovar Pivojem
      heckler
      Jan Jemelka , to kolejny piwowar domowy, który spełnił swoje marzenie o własnym browarze. Instalację ustawiono na parterze prywatnego domu stojącego w jednej ze starych, ciasnych uliczkach miasta Příbor.
      Cały sprzęt został zakupiony w Chinach i w jego skład wchodzi 500 litrowa warzelnia...
      2023-10-10, 08:08
    • dadek
      Mörfelden-Walldorf, Hintergasse 4, Faselbräu
      dadek
      Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
      2023-09-30, 00:34
    • bastion
      Słowacja, Zabokreky Nad Nitrou 700, Farma U Durkovych.
      bastion
      Pomysł na kompleks z pensjonatem i browarem, gdzie samym się jest producentem lokalnej żywności, nie jest nowy. Na takowy też wpadła rodzina Durkovych, w niewielkiej miejscowości o ciekawej nazwie- Żabokreky nad Nitrou. Ta nie ma nic specjalnego do zaoferowania, za to przez jej centrum przebiega...
      2023-05-24, 19:51
    • e-prezes
      ?, [Raduga] Time to harvest
      e-prezes
      (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
      2023-03-27, 17:13
    • bastion
      Słowacja, Handlova, Kremnicka 12, Pivovar Banik.
      bastion
      Miasto Handlova jest jednym z ostatnich reliktów wydobycia węgla kamiennego na Słowacji. Chociaż w sumie to raczej czas przeszły, ponieważ w pobliskiej kopalni trwa już ''sprzątanie''.
      Na każdym kroku można spotkać się z miejscami związanymi z górnictwem. Są też kamienice w jakich...
      2023-01-18, 22:08
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...