Zhujiang, Zhujiang 12°

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    Zhujiang, Zhujiang 12°

    przywiezione przez znajomych z Chin
    kolor - jaśniejszy niż jasnosłomkowy
    piana - biała, drobna, zwarta
    gaz - w sam raz choć czuć mały niedosyt
    zapach - oprócz słodowo-chmielowego czuć typowy ściereczkowaty zapach, jakby ciemnej wilgotnej piwnicy
    smak - trochę ostrawe w smaku, wyczuwalna mała goryczka, wszytsko traci przy tym niemiłym zapachu

    ogólnie całkiem całkiem gdyby nie ten nieszczesny zapach
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    i jeszcze kapselek, widać? widać
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

      #3
      o jezu, przepraszam że tak na raty, coś zakręcony znów jestem, zapomniałem o naważniejszej rzeczy

      alk 4.3%, ekstr 12%
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      • Sven
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.09
        • 1211

        #4
        Pilem kilka dni temu, bardzo podobne, jesli nie te same piwo, ekstrakt ten sam, 12. Alkoholu 5,3% i nowa etykietka.

        Jasnoslomkowe, piana wysoka ale niezbyt trwala, gazu w sam raz. W zapachu delikatnie chmielowe i nieco slodu mozna bylo odczuc. Smak to nienarzucajaca sie goryczka i wrazenie lekkosci. Pasowaloby swietnie do kuchni kantonskiej, jako, ze z tego regionu pochodzi.

        Link: http://www.zhujiangbeer.ca/subpages/home.htm
        Celia, cerevisia et conventus.

        Comment

        • Kolesław
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 1130

          #5
          Piwo:
          Attached Files

          Comment

          Przetwarzanie...
          X