Prime,Golden

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Prime,Golden

Alkohol 4,5%
    Piana dość gęsta, ale niezbyt obfita i nietrwała. Barwa jasnocytrynowa.
    W smaku lekko cytrusowe,wręcz cytrynowe, z niezbyt silną ale wyraźnie wyczuwalną goryczką w stylu skórki cytrynowej. W upale sprawdza się fantastycznie - mocno orzeźwiające
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Kessel & Kelle, The 900 Ale
    darekd
    Jak już wspominałem Kessel&Kelle to naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).

Dodatkowo tu mamy do czynienia z rzadkim gatunkiem - kukurydziany...
    2024-10-28, 22:32
  • Pancernik
    Garmisch-Partenkirchen, Brauhausstrasse 23, Brauhaus Garmisch
    Pancernik
    Przy okazji krótkiego wypadu w część Alp na pograniczu austriacko-niemieckim, nazwaną słodko Wettersteingebirge, spędziłem kilka godzin w Ga-Pa.
    Brauhaus Garmisch był pierwszym piwnym przybytkiem, który odwiedziłem. Browar, wraz ze znajdującą się obok knajpką, mieszczą się przy...
    2024-06-28, 09:35
  • dadek
    Berlin-Charlottenburg, Luisenplatz 1, Brauhaus Lemke am Schloss
    dadek
    Jeden z trzech browarów grupy Lemke w Berlinie powstał w 1987 roku i jest tym najstarszym. Niezbyt blisko centrum ale za to naprzeciw wielkiego pałacu Charlottenburg i przyległego do niego kompleksu parkowego.
    Również sala restauracji nawiązuje do stylu barokowego, ściany i sufity właściwie...
    2022-11-15, 22:32
  • dadek
    Chorwacja, Zagrzeb, Illica 222, Pivana/Pivovara Grif
    dadek
    To miejsce odwiedziłem już przy swojej pierwszej wizycie w Zagrzebiu, a było to już 20 lat temu... Wtedy w Chorwacji (zupełnie tak jak w Polsce) specjalnego wyboru piw nie było a tu, kilka minut tramwajem od ścisłego centrum, zawsze lało się Ožujsko czy Zagrebačko ze znajdującego się...
    2021-09-09, 22:46
  • Pancernik
    Giedlarowa 278, Browar Zakarczmie
    Pancernik
    Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
    Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
    Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
    2024-10-16, 09:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...