Na początek kilka suchych faktów. Keo premium beer o zawartości alkoholu 4,5%, danych o ekstrakcie brak. Butelka 633 ml. z wygrawerowanymi napisami na szyjce ?KEO?. Piwo to pochodzi z browaru Keo Limited Lemesos Cyprus. Po nalaniu trunku do kufelka ujrzałem słomkowaty kolor oraz bardzo gęstą i grubą pianę. Jednak już po kilku sekundach pojawiają się ogromne dziury a piana zaczyna zanikać. Zapach zaraz po otwarciu butelki jest dość przyjemny i wyczuć można jak by jakieś zboże. Jednak co mnie nie miło zaskoczyło zapach ten chwilkę po od kapslowaniu ulatnia się bez powrotnie W smaku bardzo podobne do Tureckiego Efesa. Piwko jest chyba robione mniej więcej innymi na bazie ryżu. Ale niestety nie mogę być tego do końca pewny gdyż nikt nie postarał się aby napisać z czego składa się to piwko. Po za tym w smaku bardzo lekkie. Ogólnie nie powaliło mnie na kolana. No ale jest to piwo które ma gasić pragnienia zwłaszcza turystów w upalne dni i takie zadanie z pewnością spełnia. A ha i piwo to zdobyło ?Brew Golden Award UK 87?. Moja ocena to 4-.
Etykieta nie jest zbyt ładna, ale co tam. Zbieracze kapsli mogą się ucieszyć gdyż kapselek jest żółty i jest na nim kilka napisów. Nie wiem na ile to jest prawda ale kolega który przywiózł mi to piwo powiedział mi że jest to jedyne piwo na Cyprze obok wszędobylskiego Carlsberga.
To już koniec, wybaczcie to zanudzanie hehe.
Etykieta nie jest zbyt ładna, ale co tam. Zbieracze kapsli mogą się ucieszyć gdyż kapselek jest żółty i jest na nim kilka napisów. Nie wiem na ile to jest prawda ale kolega który przywiózł mi to piwo powiedział mi że jest to jedyne piwo na Cyprze obok wszędobylskiego Carlsberga.
To już koniec, wybaczcie to zanudzanie hehe.
Comment