Crazy Carabao Brewing, Kalinga Kölsch

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Crazy Carabao Brewing, Kalinga Kölsch

Alkohol 4,5%, butelka 330ml.
    Piana umiarkowana, ale dość trwała, barwa słomkowa.
    W smaku dominuje goryczka o ziołowym charakterze, przywodzącym mi na myśl piołun.
    Nie wyczułem żadnych nut kwiatowo-owocowych, które powinny być w kölschu. W zasadzie oprócz tej goryczki nic innego nie wyczułem.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• anteks
    Nepo Crazy Lines #68 Icily Lines
    anteks
    Nepo Crazy Lines #68 Icily Lines Mouteka Simcoe Nelson Sauvin Cold IPA 7,2% obj...
    2024-12-12, 23:56
  • darekd
    Nepomucen, Crazy Lines #43 Pacific Dream
    darekd
    West Coast IPA chmiel: Motueka, Nelson Sauvin

7,5% alk.
    16,5 ekstr.

Aromat - przede wszystkim ubogi z lekkimi nutami cebulowo-czosnkowymi i jakimiś łagodnymi cytruskami
    Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, ale z długim kożuszkiem, zostaje na szkle
    Barwa...
    2024-03-12, 21:46
  • darekd
    Artezan, And the Planets Are Going Crazy
    darekd
    "Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7

15% ekstr., 6,3% alk.

Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
    2024-02-25, 01:38
  • ART
    Nepo, Crazy Lines #80 Twisted Amora Preta x Książęcy
    ART
    Nepomucen, Polish hazy pale ale, 4,5 abv.

Powiem Wam - to objawienie! żadnego mydła i powidła jak w innych produkcjach z naszymi nowofalowymi chmielami, które wyszły w ostatnich miesiącach. Nie wiem, może to wypadek przy pracy, ale wreszcie ktoś zrobił bardzo dobrą robotę z Amorą...
    2025-03-29, 01:07
  • ART
    Nepo, Crazy Lines #58 Elani
    ART
    jeden z miliona Nepowych wypustów. Wziąłęm bo chciałem sprawdzić jak się sprawdził chmiel Elani w tym single hopie.

Hazy Double IPA, 7.1 abv, 18 ekstr,

skład podany: Słód jęczmienny, pszeniczny, owisany i płatki pszenne, owsiane. Na ecie klasyczne niemal już bohomazy.
    2024-12-07, 19:12
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...