Ballis, Javakheti

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

    #1

    Ballis, Javakheti

    Ekstrakt 11%, alkohol 4%, butelka 0,5 l.
    Piana niewielka i nietrwała.
    Barwa słomkowo-cytrynowa.
    W smaku dominuje goryczka o syntetycznym charakterze, a w tle równie syntetyczny kwasek. W ogóle całe to piwo jest jakieś chemiczno-metaliczne, a przy tym dość wodniste.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • dadek
    Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
    dadek
    Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
    2025-01-29, 03:15
  • kloss
    Sobraga, Beaufort
    kloss
    Alkohol 4,6%, butelka 33cl.
    Piana umiarkowana, ale dość trwała, barwa jasnozłocista.
    W smaku kwaskowe, o metaliczno-syntetycznym charakterze z niewielką goryczką....
    2020-01-15, 22:33
  • dadek
    Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
    dadek
    Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
    2024-10-23, 00:37
  • kaczka116
    Ziemia Obiecana, Brzmi Równie Dobrze
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2019-10-12, 21:44
  • bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 20:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...