Mirzaani, Wheat

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Mirzaani, Wheat

Nie znam parametrów piwa. Jest to piwo jęczmienne, przynajmniej tak mi powiedziano w restauracji.
    Kolor - jasnozłociste, delikatne zamętnienie
    Piana - mierniutka, prawie jej nie było, tylko obwódka wokół szkła
    Zapach - kwaiatowo-słodowy
    Smak - lekko wodniste, słaba goryczka chmielowa, w tle odrobina słodu
    Gaz - trochę za duże
    Opakowanie - brak jakichkolwiek gadgetów, ani wafli, ani szkła
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• HaJni
    Przechowywanie szkła
    HaJni
    Zapewne wielu z kolekcjonerów szkła piwnego ma problem, gdzie przechowywać nadwyżkę szkła, duble. U mnie również doszło do tego, że nadwyżkę i podwójne egzemplarze, na prośbę... małżonki jestem zmuszony ewakuować z szaf, regałów. Mogę schować je tylko do piwnicy. I tu...
    2019-08-16, 16:39
  • Goglez
    Szkła z (prawdopodobnie) RFN
    Goglez
    Będę wdzięczny za jakieś informacje na ten temat, wiem tylko tyle, że mój ojciec je dostał kiedyś, nie wiem kiedy, prawdopodobnie od rodziny z RFN, być może w latach 80, on już nie żyje i nic więcej się nie dowiem. Nie wiem czy to coś rzadkiego czy nie, nawet nie mam pewności czy są...
    2023-03-18, 22:35
  • HaJni
    Poszukuję szkła
    HaJni
    Poszukuje szkła z Mołdawi i Kosowa. Po jednej sztuce w stanie bdb. W zamian inne szkło, Polska lub zagranica bądź wafle, też Polska i zagranica. Wiadomość na PW.
    2019-04-03, 12:24
  • Olguniecia55
    Kawałek szkła kryształowego.
    Olguniecia55
    Witam
    Mam kawałek szkła kryształowego w kolorze zielonym. Podejrzewam że jest to fragment kieliszka od wina lub szamopana. Szkło znalezione było w lesie.
    Z którego roku może być owy kryształ?
    Z góry dziękuję za udzieloną informację....
    2018-11-19, 17:29
  • grzeber
    Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
    grzeber
    Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
    2025-01-25, 16:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...