Natakhtari, Kasris 13%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Natakhtari, Kasris 13%

ˇŻywe piwo - specjalna technologia pozwala na piwo z beczki w butelce". Czy chodzi o niepastera? Nie sądze, w Turcji Efes też stosuje taki prymitywny chłyt marketingowy. Fajna butelka, kapsel-zrywka, w środku przeciętny, mało wyrazisty jasny lager. Ekstrakt 13, alk. 5,2%.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Moje miało 4,5% i 12,8 eks:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

W Gruzji spotkałem je w 2 różniących się etykietą wersjach (oba miały 13% ekstraktu i 5,2% alkoholu). Niestety nie porównałem ich smaku bezpośrednio, bo nabyłem w różnych miejscach. Oba były chlebowe i nieco ziemiste, z niewielkim kwaskiem. Różniły się ( w moich notatkach) poziomem goryczki, ale być może to tylko wynik innego zestawu degustacyjno-konsumpcyjnego w każdym przypadku.
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
        Natakhtari, Gold
        AaLeX
        Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
        2024-11-30, 08:18
      • e-prezes
        ?, [Raduga] Time to harvest
        e-prezes
        (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
        2023-03-27, 17:13
      • dryx
        Natakhtari, Old Irish
        dryx
        Butelka 0,5 l.
        Alkohol 4,5 % i to tyle co można odczytać z etykiety i kontry - pozostałe informacje tylko po gruzińsku.
        Barwa bardzo mocnej herbaty, lekko wpadająca w czerwień. Piwo klarowne.
        Piana chwilowa, zanika już w czasie nalewania. Po jakiejś minucie nie ma już...
        2016-11-21, 15:12
      • WojciechT
        Natakhtari, Unfiltered Natakhtari
        WojciechT
        Ekstrakt: 13,7%
        Alkohol: 6%
        Gatunek: niefiltrowany, mocny lager

Całkiem smaczny lager, nieco przypomina Ciechana Lagerowego. Grapefruitowa goryczka, jak na koncernowe lagery (zakładam, że Natakhtari to duży browar) całkiem mocna i przyjemna, dosyć dobrze wysycone....
        2013-07-28, 18:20
      • zgroza
        Natakhtari, Natakhtari
        zgroza
        Sztandarowe piwo największego producenta piwa w Gruzji należącego do koncernu Efes. Ekstrakt 12, alk. 4,5%, z kija w Batumi. Piwo, mimo że koncerniak, smakowało mi. Czyste i wyraziste, w miarę chmielowe, odpowiednio nagazowane. Można Gruzinom pozazdrościć wiodącej marki.
        2011-07-09, 20:28
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...