ˇŻywe piwo - specjalna technologia pozwala na piwo z beczki w butelce". Czy chodzi o niepastera? Nie sądze, w Turcji Efes też stosuje taki prymitywny chłyt marketingowy. Fajna butelka, kapsel-zrywka, w środku przeciętny, mało wyrazisty jasny lager. Ekstrakt 13, alk. 5,2%.
Natakhtari, Kasris 13%
Collapse
X
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria -
W Gruzji spotkałem je w 2 różniących się etykietą wersjach (oba miały 13% ekstraktu i 5,2% alkoholu). Niestety nie porównałem ich smaku bezpośrednio, bo nabyłem w różnych miejscach. Oba były chlebowe i nieco ziemiste, z niewielkim kwaskiem. Różniły się ( w moich notatkach) poziomem goryczki, ale być może to tylko wynik innego zestawu degustacyjno-konsumpcyjnego w każdym przypadku.Comment
Related Topics
Collapse
-
Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
-
Channel: Gruzja
2024-11-30, 08:18 -
-
(...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie
I oczywiście na wieki tak zostanie...
Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-03-27, 17:13 -
-
Butelka 0,5 l.
Alkohol 4,5 % i to tyle co można odczytać z etykiety i kontry - pozostałe informacje tylko po gruzińsku.
Barwa bardzo mocnej herbaty, lekko wpadająca w czerwień. Piwo klarowne.
Piana chwilowa, zanika już w czasie nalewania. Po jakiejś minucie nie ma już...-
2016-11-21, 15:12 -
-
Ekstrakt: 13,7%
Alkohol: 6%
Gatunek: niefiltrowany, mocny lager
Całkiem smaczny lager, nieco przypomina Ciechana Lagerowego. Grapefruitowa goryczka, jak na koncernowe lagery (zakładam, że Natakhtari to duży browar) całkiem mocna i przyjemna, dosyć dobrze wysycone....-
-
-
Sztandarowe piwo największego producenta piwa w Gruzji należącego do koncernu Efes. Ekstrakt 12, alk. 4,5%, z kija w Batumi. Piwo, mimo że koncerniak, smakowało mi. Czyste i wyraziste, w miarę chmielowe, odpowiednio nagazowane. Można Gruzinom pozazdrościć wiodącej marki.
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment